Förskola på Tur avslutas med dans och glass

Första året med Förskola på tur har nu avslutats med en dag fylld med aktiviteter, dans och glass.

Under året har cirka 300 deltagande femåringar tillsammans med pedagoger från 22 olika förskolor i kommunen fått prova på dans, skateboard, fotboll, skridskoåkning, skidåkning, ridning, hinderbanor, lek och pyssel med mera. De har bland annat besökt Solrosen, Gumpels, Höghammarhallen, Vikskogen med flera ställen.

Under dagen har alla femåringar och pedagoger haft en gemensam avslutning med olika aktiviteter på Långnäs. Dagen började med gemensam dans.

Dansare på scen 

Barnen fick testa på olika aktivitetesbanor i det soliga vädret.

Barn leker med satäntyg
Barn leker med satäntyg
Barn leker med satäntyg
Barn leker med satäntyg

Dagen avslutades med ett besök av glassbilen.

Barn äter glass

Om Förskola på tur

Förskola på tur är ett treårigt projekt där Bollnäs kommuns alla femåringar åker ut på en aktivitetsdag var tredje vecka. En buss hämtar då barnen på förskolorna. Varje barn kommer att få möjlighet att vara med på tio aktivitetsdagar under läsåret. Barnen kommer att få testa en till fyra aktiviteter per tillfälle.

Under de tre år som projektet pågår kommer Föreningsalliansen tillsammans med föreningar och Fritidsbanken arrangera aktivitetsdagar tre dagar i veckan under totalt cirka 30 veckor. Det blir totalt 15-20 olika aktiviteter varje år för cirka 300 femåringar i förskolan i Bollnäs Kommun.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2023 kl. 14.57

Sidfot