Simskola vid Skeppstabadet i sommar

Vi satsar extra på simkunnighet och vattensäkerhet och arrangerar därför simskola utomhus vid populära Skeppstabadet i Arbrå. Simskolan vänder sig till barn från fem år och fokuserar främst på vattenvana, säkerhet och grundläggande simteknik.

Simskolan pågår varje vardag under två veckor med start 3 juli.

– Sommarsimskolor var vanliga för några decennier sedan, och nu märks ett ökat intresse. Det finns flera fördelar med att lära sig vattenvana och grunderna i simning utomhus eftersom det är stor skillnad på att simma i en tempererad bassäng och att simma i en sjö, å eller älv. Att öva ofta är en nyckel till inlärning, därför satsar vi på ett intensivupplägg, säger Mårten Johansson som är en av badmästarna som håller i simskolan i sommar.

Vi har simskola med fyra grupper per dag med maximalt åtta barn i varje grupp. Två erfarna simlärare leder simskolorna. Varje barn behöver ha en förälder eller annan vuxen med sig under hela besöket på badplatsen.

Simlektionerna kommer att genomföras oavsett väder, men vid åska, kraftigt regn eller kyla kommer aktiviteter att utföras på land.

Läs mer och anmäl ditt barn

Läs mer om simskolan och anmäl ditt barn via vår evenemangskalender.

Anmälan är öppen fram till 2 juli. Först till kvarn gäller!

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2023 kl. 11.53

Sidfot