Ny plats för återvinningsstation i Arbrå

Återvinningsstationerna på Urmakargränd och Storgatan i Arbrå slås ihop och får ny plats.

Idag flyttas stationerna på Urmakargränd och Storgatan i Arbrå. De båda stationerna slås ihop och får en ny plats på Storgatan, i korsningen Storgatan/Smedgatan. Förpackningsinsamlingen, FTI, hoppas att den nya, utökade, stationen ska fungera bättre ur trafikhänseende samt öka tillgängligheten för alla återvinnare.

Varje förpackning som går till återvinning gör skillnad. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar.

– Vi på FTI är glada över att det fortsatt kommer finnas goda möjligheter till källsortering i Arbrå genom att stationerna på Urmakargatan och Storgatan slås ihop och får sin nya placering lite längre bort på Storgatan. Vi hoppas att stationen ska ge bättre tillgänglighet och fungera bättre trafikmässigt, säger Malin Larsson, regionchef på Förpackningsinsamlingen (FTI).

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. För att det återvunna materialet ska få så bra kvalitet som möjligt är det viktigt att sortera rätt. Är du osäker på om något är en förpackning? Ta hjälp av vår sorteringsguide och hitta din närmaste station på www.fti.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allmän information om källsortering på sopor.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 december 2023 kl. 10.19