Partnerskap med Rengsjö Framtid möjliggör för mötesplats på Ringshög

Bild av äldreboendet Ringshög

Bollnäs kommun och föreningen Rengsjö Framtid kommer i dagarna ingå ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) för att tillhandahålla en central mötesplats på Ringshög i Rengsjö.

Teknik- och fritidsnämnden har beslutat att teckna ett IOP-avtal som möjliggör för att lokalen på Ringshög kan användas som en central mötesplats för Rengsjöborna. Partnerskapet ska leda till stärkta möjligheter för en levande landsbygd samt bidra till ökad livskvalitet och framtidstro, i enlighet med Bollnäs kommuns vision och sociala hållbarhetsprogram. Föreningen Rengsjö Framtid är en möjliggörare för att hitta intressenter till hållbara verksamheter, av olika slag, som uppfyller bygdens behov i form av service och annat.

Vi ser det här som en jättefin möjlighet både för Rengsjö och Bollnäs kommun. Vi har haft en bra samverkan och dialog i och med det här avtalet. Det finns idéer för vad vi vill göra med mötesplatsen, men vi har inte hunnit så långt i planeringen ännu. Personligen tycker jag det känns spännande, säger Helena Näslund, styrelseledamot i Rengsjö Framtid.

Överenskommelsen innebär att Bollnäs kommun står för hyreskostnaden för lokalen på Ringshög som består av matsal och fullt utrustat kök. Avtalet gäller till och med 2025-12-31.

Det här ligger helt i linje med hur vi vill samverka med andra aktörer och föreningar för att tillsammans skapa möjligheter för en ökad livskvalitet och framtidstro i både glesbygd och stad. Vi är väldigt glada att få till detta partnerskap med Rengsjö Framtid som vi vet vill och kan vara med att bidra till utvecklingen av Rengsjö, säger Fredrik Skoglund, ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Bild på Ingmarie Antonsson, ordförande i Rengsjö Framtid och Fredrik Skoglund, ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Ingmarie Antonsson, ordförande i Rengsjö Framtid och Fredrik Skoglund, ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 maj 2024 kl. 10.21