Omstrukturering av omklädningsrum vid Bollnäs simhall

Person som dyker med cyklop och snorkel i en pool.

Vi vill ge våra simhallsbesökare bättre tillgång till bastu och bubbelpool. Från augusti kommer därför relaxavdelningen att fungera som omklädningsrum och bastu för herrarna. Bubbelpoolen ingår då i entrén för alla bad- och bastugäster.

Tillgången till bastu har varit ett problem en tid på herrarnas avdelning i anslutning till Bollnäs simhall. Även en bastu på relaxavdelningen är ur funktion. Eftersom en utredning kring Bollnäs simhalls framtid pågår, kommer inga större renoveringar att utföras innan utredningen är klar och det politiska beslutet om det blir en renovering eller nybyggnation är fattat. Vi har därför beslutat att relaxavdelningen inklusive bastu kommer att fungera som herrarnas omklädningsrum från och med den 1 augusti.

Bubbelpoolen blir samtidigt tillgänglig för alla betalande bad- och bastugäster 7 dagar i veckan utan extra kostnad. Se öppettider.

– Vi vill självklart att våra bad- och bastugäster ska kunna fortsätta att besöka oss för både bad och avkoppling. Mot bakgrund av att det inte är aktuellt att göra de åtgärder som behövs för att kunna ha ett komplett bastu- och relaxutbud under utredningstiden så anser vi att det här är den bästa lösningen just nu, säger Elin Larsson, enhetschef för sim-och sporthallarna.

Bubbelpoolen har hittills varit en del av relaxavdelningen och reserverad för relaxbesökare måndag-fredag. Under helgerna har den varit öppen för alla badgäster. Från den 1 augusti blir bubbelpoolen öppen för alla bad- och bastugäster 7 dagar i veckan.

– Det blir ju en förbättring för våra badgäster att kunna bubbla varje dag när simhallen är öppen. De som byter om nere på herrarnas når bubbelpoolen via avdelningen. De som byter om på damernas når den via simhallen, fortsätter Elin Larsson.

Frågor och svar

Beslutet innebär några praktiska förändringar. Här har vi samlat några vanliga frågor:

Alla som har ett giltigt kort som gäller som entré till relaxen kommer att bli kontaktade.

Årskort och 10-gångerskort

Du som har årskort eller 10-gångerskort blir uppringd för att få information om hur just ditt kort kan ersättas, beroende på giltighetstid respektive antal gånger kvar.

Delbetalningsavtal

Du som har delbetalningsavtal får information via e-post eller vanligt brev. Relaxkort med delbetalning ändras automatiskt till ett kort som gäller för bad, bastu och bubbelpool. Månadsavgiften sänks till aktuell avgift för bad och bastu. Se prislista.

Om bad, bastu och bubbelpool inte är ett alternativ för dig är du välkommen att säga upp ditt kort enligt ordinarie regler för respektive kort. Uppsägningen gör du i receptionen på anläggningen.

Om du fortfarande inte hört från oss innan fredag 14 juni – hör av dig till oss! Kanske saknar vi korrekta kontaktuppgifter till dig.

Ja, viss uthyrning för slutna sällskap kommer fortfarande att vara möjlig utanför ordinarie öppettider, exempelvis lördag och söndag klockan 17.00–19.00. För bokningsförfrågningar, tider och priser, kontakta oss på telefon 0278-250 79 eller e-post bokning.fritidsenheten@bollnas.se

Just nu pågår en utredning av Bollnäs simhall inför framtiden. Innan det politiska beslutet är fattat om nuvarande simhall ska renoveras eller om nybyggnation ska ske, kommer inga större renoveringar att göras. Denna lösning kommer därför att gälla tillsvidare.

Du kan läsa mer om utredningen av Bollnäs simhall.

I sommar har du chansen att tycka till om framtidens simhall i Bollnäs genom att besvara frågor i en enkät. Enkäten kommer under juni att spridas bland annat via bollnas.se, Bollnäs kommuns Facebooksida samt anslag på anläggningarna.

Har du några andra frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss lättas via e-post fritidsenheten@bollnas.se eller genom att besöka våra anläggningar.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 juni 2024 kl. 16.16