Bollnäs miljövecka

Miljöveckan 2022

Gå från klimatångest till handling. Gör din trädgård klimatsmart, minska ditt klimatavtryck från maten du äter eller cykla till jobbet. Du kan göra skillnad för klimatet och vår närmiljö!

Miljöveckan 2022 kommer sprida massor av inspiration, tips och kunskap som bidrar till omställningen till en hållbar framtid.

När?

Miljöveckan 2022 kommer gå av stapeln 21 – 26 mars och avslutas i samband med earth hour under lördagen 26 mars.

Program miljöveckan 21-26 mars

Kunde inte hitta några kalenderhändelser.

Vad kan du/er organisation göra under miljöveckan?

Äntligen närmar sig miljöveckan 2022 i full fart och vill bjuda in er till att skapa denna gröna vecka. Tillsammans kan vi skapa en hållbar levande kommun!

Oavsett om ni är en förening, företag, skola eller privatperson kan ni själva skapa händelser och event under veckan som kommer ingå i miljöveckans program. Miljöveckan 2022 ska bli hela Bollnäs kommuns miljövecka!

  • Driver du exempelvis en lunchrestaurang, bjud in till en lunchföreläsning med klimatsmart och lokal mat på menyn.
  • Är ni en idrotts/friluftsförening? Arrangera en prylbytardag!
  • Vi vill uppmuntra till att arrangera föreläsningar, workshops, utmaningar, utställningar, panelsamtal eller tävlingar.
  • Det är bara er fantasi som sätter gränserna!

Lägg in ditt evenemang i evenemangskalendern här nedan och välj kategorin Miljöveckan.

Tillsammans gör vi nu miljöveckan 2022 till ett event att minnas!

Håll även utkik i våra sociala medier där event och information om miljöveckan kommer spridas.

Vi kan vi flagga lite extra för att lördagen den 26 mars kommer det ske en mängd aktiviteter på Brotorget och i kulturkvarteret, bland annat BORAB:s populära klädbytardag, inspirerande tal, gratis cykelservice, matmarknad och mycket annat.

Tävla om att vinna pris

Bedriver du ett UF-företag med inriktning mot miljömässig hållbarhet? Då har du chans att vinna pris som årets miljö-UF under miljöveckan. Läs mer om tävligen på Bollnäsdragets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnare av kommunens miljö- och klimatpris 2021

För första gången delar Bollnäs kommun ut ett miljö- och klimatpris som syftar till att uppmärksamma en person, ett företag, en förening eller en skola, eller vilken organisation som helst som under det gångna året har arbetat för en hållbar utveckling i stort med extra fokus på miljö- och klimatfrågor.

Den historiskt första vinnaren till miljöpriset blir Therese Westlén för sitt engagemang för småskalig ekologisk grönsaksodling genom bland annat hennes företag Therese Trädgårdsmat.

Mer om vinnaren och kommunens miljö- och klimatpris.

Har du frågor eller vill bolla tankar och idéer är du varmt välkommen att höra av dig till Bollnäs kommuns miljöstrateg, Rasmus Ahlén.

Rasmus Ahlén
Miljöstrateg
Bollnäs kommun
rasmus.ahlen@bollnas.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 mars 2022 kl. 13.47

Sidfot