Vatten och avlopp

Bollnäs kommun ansvarar för vatten och avlopp inom bestämda geografiska områden. De kallas för verksamhetsområden.

Din fastighet ska ligga inom ett verksamhetsområde för att kunna anslutas till en vattentjänst. Vattentjänster är tillgång till kommunalt vatten, spillvatten eller dagvatten.

Kommunalt vatten och avlopp finansieras främst genom taxor. Utanför det kommunala verksamhetsområdet ansvarar de boende själva för sin avloppslösning. Taxor finns att läsa på helsingevatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bollnäs kommuns Vatten- och avloppsplan (VA-plan) är styrande i kommunens planering och förvaltning av vatten och avlopp. Planens syfte är att säkerställa en god och långsiktig försörjning av vatten och avlopp inom Bollnäs kommun.

Bollnäs kommuns VA-plan Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Helsinge Vatten AB handlägger VA-anslutningsärenden på uppdrag av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Vill du ansluta dig ska du skicka in en VA-anmälan med bifogad ritning.

För att få svar på vilken möjlighet till anslutning du har kan du vända dig till Helsinge Vatten. Detta gäller även vid tillfällig anslutning, exempelvis byggvatten och vid förändringar på fastighet som kan ha betydelse för avgiftsberäkningen. Exempel på sådan förändring kan vara inkoppling av gäststuga eller annan tillbyggnad.

Kontakt Helsinge Vatten

Telefon: 0271-574 50 
E-post: info@helsingevatten.se

Webbplats: Helsinge vatten Länk till annan webbplats.

Kontakt

 • Samhällsbyggnadsförvaltningen - miljöenheten

  miljo@bollnas.se växeln 0278-250 00

  Telefontider

  8.00-9.30 (miljö)

  Postadress

  Bollnäs kommun
  Samhällsbyggnadsförvaltningen

  Stadshustorget
  821 80 Bollnäs

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 augusti 2023 kl. 14.49

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: