Ansök eller säg upp plats

Bollnäs kommun garanterar plats på förskola om du är folkbokförd i Bollnäs kommun och din ansökan lämnats in senast fyra månader innan ditt barn ska börja.

Ansökan om förskoleplats görs i Skolplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ditt barn ska ha fyllt 1 år när det börjar förskolan och din ansökan ska ha lämnats in senast fyra månader innan ditt barn ska börja för att vara garanterad plats.

I Skolplatsen ska du som vårdnadshavare

  • ansöka om och acceptera plats,
  • säga upp plats,
  • lägga in dina kontaktuppgifter.

Flytta in till Bollnäs kommun

Du som tänker flytta till Bollnäs kommun kan ansöka om förskola för ditt barn på samma sätt som boende i kommunen.

Om ditt barn inte är folkbokförd i Bollnäs kommun gäller inte garantitiden, det vill säga att kommunen måste erbjuda plats inom fyra månader. Garantitiden gäller däremot om du har för avsikt att flytta till kommunen, men det ska då styrkas med köpe- eller hyreskontrakt.

Kontakta utbildningskontoret om du:

  • är folkbokförd i annan kommun och inte har för avsikt att flytta till Bollnäs kommun men vill ansöka om plats av särskilda skäl,
  • behöver hjälp att gära en ansökan,
  • och ditt barn har skyddad identitet.

Byta förskola

Förskoleplats ska inte sägas upp om du ska byta förskola från en kommunal förskola till en annan kommunal förskola, men du måste säga upp din plats om du ska byta från en kommunal förskola till en fristående förskola.

Om du flyttar från kommunen utan att säga upp din plats, sägs platsen upp automatiskt från det datum då barnet folkbokförts i en annan kommun.

Uppsägningstid

Om du har barn i en kommunal förskola och på vissa fristående förskolor säger du upp din plats. Uppsägningstiden är en (1) månad och räknas från den dag uppsägningen kommit in.

Du betalar avgift som vanligt under uppsägningstiden.

Fristående förskola

Om du har barn på Fjällmyra, Fjärilens, Julibackens, Killevippens eller Lekstugans förskola säger du upp din plats i Skolplatsen. Om du har barn på annan fristående förskola, kontaktar du förskolan.

När ditt barn börjar förskoleklass

Det år ditt barn börjar förskoleklass avslutas platsen i förskolan automatiskt under augusti månad. Om du vill avsluta platsen tidigare måste du själv säga upp platsen en (1) månad innan sista dagen på förskolan.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 april 2024 kl. 15.09

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: