Folkfredag

Musik
Datum: den 2 februari 2018 19:30

Fredag 2 februari 19.30
Peter Stormaresalen
Paus
Servering
 
Biljetter: 150 kr. Studerande 50 kr. Priser inkl. serviceavgift.
Fri entré för skolungdom upp till 19 år.
 
kopbiljettknapp5
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag 9-17, tisdag-fredag 8-17.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.

Arrangör: Kulturenheten Bollnäs Kommun
 

Lena Jonsson

Lena Jonsson från Bollnäs har spelat folkmusik sedan hon var barn och är uppvuxen i Bollnäsbygdens spelmanslag och i folkmusikmiljön runtom i Hälsingland. Hon har gjort sig ett namn på de internationella scenerna och turnerar runt hela världen med sin fiol. Nu är det dags för Lena att stå på egna ben och släppa sin efterlängtade soloskiva med egna kompositioner. Låtarna är inspirerade av platser hon besökt under sina resor de senaste åren, och skivan kan ses som en musikalisk resedagbok.

 

Bollnäsbygdens Spelmanslag

Bollnäsbygdens Spelmanslag bildades 1949. Detta gör laget till Hälsinglands äldsta spelmanslag. Laget brukar även omtalas som Sveriges största. Bollnäsbygdens Spelmanslag är idag ett begrepp i hela landet. Laget har gjort två CD-skivor. Den första, “Så länge fingrarna rör sig,” gjordes till 50-årsjubileet 1999 och den andra “Så länge fötterna rör sig,” släpptes 2005. skivorna har sålt över hela Norden och har på många sätt kommit att bli stilbildande inom genren ”spelmanslag”.
Inom laget har det genom åren bildats en lång rad av fria grupper. Många med s k traditionellt spel men även ett flertal experimentella och nyskapande grupper.
Under de senaste åren har laget blivit ett av Sveriges mest anlitade spelmanslag.

 
 

 

 

Alla datum


  • den 2 februari 2018 19:30