Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
God fortsättning! Tillsammans håller vi i och ut!
Samlad information om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

 

Under julhelgen väntas 200 vaccindoser till Gävleborgs län som ska fördelas på äldreboenden i Bollnäs och Söderhamns kommuner. I Bollnäs kommun är det i detta första skede boende på Karlslund, samt eventuellt Hällagården, som kommer att erbjudas vaccination mot Covid -19. I takt med att flera vaccindoser levereras ska alla invånare i länet som är över 18 år erbjudas vaccinet, där de äldre på kommunernas särskilda boenden är den först prioriterade gruppen.

- Det känns glädjande att vi kan få komma igång med vaccinationerna. Det är mycket positivt att personer som är i riskgrupperna nu kan ges denna möjlighet och vi hoppas att alla som får erbjudandet väljer att vaccinera sig, säger Britt-Marie Blom Lindström, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Bollnäs kommun.

Det är Pfizer/Biontechs vaccin Comirnaty som nu har godkänts för användning i Europa och därmed också i Sverige. Vaccinet levereras nedkylt och när det har tinat måste vaccinationerna genomföras inom en viss tidperiod, som i Bollnäs kommun är planerad till söndag den 27 december.

Läs mer på Region Gävleborgs webbplats: Gävleborg vaccinerar 200 personer 27 december - Region Gävleborg (regiongavleborg.se)

Dela på Facebook