Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Bollnäs tillsammans med Ovanåkers och Ljusdals kommuner bjuder in statsminister Stefan Löfvén, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och civilminister Ardalan Shekarabi till inledande samtal om samhällskontrakt för utflyttning av statliga jobb till Bollnäs.

Bakgrunden är Landsbygdskommitténs mål att utlokalisera fler statliga arbetstillfällen till landsbygden. Bollnäs kommun har nu tagit initiativ till inbjudan.
– Vi är beredda att se till att skapa goda förutsättningar så att en etablering snabbt blir framgångsrik och produktiv, betonar kommunalrådet Marie Centerwall i Bollnäs.

Hennes två kommunalrådskollegor i Ovanåkers- och Ljusdals kommuner instämmer.
– En utlokalisering av statliga arbetstillfällen till Bollnäs är viktiga även för oss då vår kommun får del av dem, säger Ovanåkers kommunalråd Yoomi Renström.

Ljusdal välkomnar initiativet.
– De goda möjligheterna till inpendling till Bollnäs gör att invånare i Ljusdals kommun kan bidra med kompetensförsörjning för att klara en större etablering av nya arbetsplatser i Bollnäs kommun, säger Ljusdals kommunalråd Lars Molin.

Statliga arbetstillfällen till Bollnäs skulle alltså inte enbart gynna den kommunen, utan även kringliggande kommuners invånare och arbetsmarknader. Vi vill medverka till att utveckla ett samhällskontrakt som långsiktigt bidrar till utveckling och sysselsättning för invånarnas och regionens bästa tillsammans med inbjudna ministrar.

Inbjudan bifogas här.

Ytterligare upplysningar:
Marie Centerwall, kommunalråd Bollnäs, tfn 070-561 64 52
Yoomi Renström, kommunalråd Ovanåker, tfn 070-606 30 05
Lars Molin, kommunalråd Ljusdal, tfn 070-190 28 63

 

Länk till SVT: Se en tidigare intervju med Bollnäs kommuns näringslivschef Peter Eriksson.