Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Flyktingassistent Anna-Lena Larsson från Bollnäs kommuns flyktingverksamhet var den 24 november inbjuden till ett seminarium om gemenskap och tillit arrangerat av Kronprinsessparets stiftelse på kungliga slottet i Stockholm.

Anna-Lena Larsson, flytktingassistent på Bollnäs kommun, var inbjuden till Kronprinsessparets stiftelses seminarium med anlednig av sitt arbete med nyanlända och att hon skrivit en bok.

Under seminariet som hölls i Bernadottebiblioteket fördelades deltagarna i grupper vid borden. Totalt var det 80 gäster som alla representerade ideella organisationer. Anna-Lena Larsson placerades vid samma bord som kronprinsessans högra hand, en herre från stiftelsen Frimurare samt författaren Tomas Björkman.

Stiftelsens fokusområde handlar mycket om att motverka utanförskap och en av de frågeställningar som berördes under seminariet var ”hur gör du för att aktivt inkludera”. Detta var ett ypperligt tillfälle att berätta om kommunens och flyktingverksamhetens arbete med integration genom föreningsliv och föreningsalliansen, samt om flyktingverksamhetens arbete med att starta upp mötesplatser i Bollnäs. Anna-Lena passade också på att berätta om sin arbetsplats på Granbergshöjden och verksamheter såsom stickcafé och språkcafé.

Mer information om seminariet finns på Kronprinsessparets stiftelses hemsida.