Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.

Hanna Zetterlund är hantverkspedagog och arbetar inom kulturenheten. Hanna har jobbat på Bollnäs kommun till och från sedan 2011 och har sedan två år tillbaka en heltidsanställning i Kulturhuset.

Hur kom det sig att du började jobba hos Bollnäs kommun?
– Kulturskolan hade ett vikariat ute som jag kände skulle passa mig perfekt och det gjorde det, säger Hanna.

Vad gör man som hantverkspedagog, egentligen?
– Som hantverk-, bild- och skapandepedagog arbetar jag ofta i olika arbetslag och i många olika projekt runt om i kommunen. Jag samarbetar med pedagoger inom musik, dans och rytmik, med bibliotekarier och en antikvarie. Jag ingår bland annat i det vi på Kulturskolan kallar "Kulturparaplyet", som besöker kommunens skolor för att jobba med olika teman. Arbetar eleverna till exempel med ämnet "djur och natur" har jag lektioner i ämnet med bildskapande samtidigt som mina kollegor sjunger och spelar tillsammans med eleverna.

Hanna1

Varje vecka under höst- och vårterminerna tar Hanna tillsammans med några kollegor i Kulturhuset emot alla femåringar i kommunen för att arbeta med temat värdegrund, där barnen då får ta del av skapande aktiviteter på olika sätt. Hanna arbetar också med breddning av verksamheten såsom familjelördagar, barnkultur och andra samarbeten med målet att nå ut till fler människor.

Varför ville du bli pedagog, och varför just inom kultur?
– Jag blev pedagog därför att jag tycker det är ljuvligt att arbeta med människor, att få inspirera, lära ut och se andra lyckas - det är en fin känsla! Men också för att jag får så mycket tillbaka genom samtal och möten med andra. I arbetet som pedagog inom just kultur får man möta alla åldrar, 0-100 år, vilket är härligt.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Mötet med nya människor, att alla dagar alltid ser olika ut, att sällan eller aldrig vara på samma plats två dagar i rad, fantastiska arbetskamrater och friheten i att planera mitt jobb.

Hanna2

Hanna har en högskoleutbildning inom Bildpedagogik och har tidigare arbetat på studieförbund som bild- och skapandepedagog samt på skola som textillärare. Hon är också egenföretagare inom hantverk och måleri.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag tycker om att cykla, yoga och att umgås med vänner och min familj. Jag lägger tid i mitt eget företag där jag målar, ritar och skriver mycket. Jag håller också kurser i måleri, återbrukskonst och betonggjutning med mera. Min nya utmaning i sommar är kajakpaddling, det ska bli spännande.

Är kultur ett intresse för dig även privat?
– Kultur för mig är en livsstil. Jag försöker inspirera mig på olika sätt så fort tillfälle ges.
Det finns många eldsjälar som brinner för kultur i Bollnäs och att det finns ett Kulturhus är ju toppen!

Vad tycker du är det bästa med Bollnäs?
– Jag tycker att staden Bollnäs ligger fint vid vattnet, har nära till naturen, är lagom stor stad och har ett bra kulturutbud.

Hanna3

Hanna bor tillsammans med sin man i Bergvik som ligger mellan Bollnäs och Söderhamn. Hon har två vuxna barn som bor nära så de träffas ofta för att umgås.
– Även om min adress är Söderhamn så känns det som att Bollnäs är min stad, det är hit jag åker varje dag, avslutar Hanna.

#jagärbollnäskommun
#jagärbollnäskommun är en artikelserie där du får lära känna personerna bakom det fina arbete som görs av anställda på Bollnäs kommun. 

Håll utkik efter nästa medarbetarporträtt!
#jagärbollnäskommun