Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Har du frågor om Covid-19?
En annorlunda nationaldag - tillsammans på avstånd!
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Cirka 350 besökare från hela landskapet samlades under torsdagen i Travbanans totohall. Där pågick nämligen Hälsinglands första kommunala mässa för lokalvårdare. Temat för dagen var hälsa, med bland annat en föreläsning om att skapa kapacitet till att leda och lyfta sig själv av Jesper Caron och föreläsningar från Region Gävleborgs företagshälsa. Från kommunens sida berättade Kostenheten om nyttig mat samt en PT och kostrådgivare från Fritidsenheten. På mässan närvarade också ett stort antal utställare från olika branschgrenar och några med en ren hälsoprägel.

IMG 0111
Föreläsaren Jesper Caron.

Mässan anordnades för att ge hälsingekommunernas lokalvårdare chansen att möta varandra och utbyta erfarenheter under en branschmässa.

IMG 0110

- Mässan är till för att ge våra lokalvårdare möjlighet att få se det allra senaste som kommit inom branschen. De stora mässorna är alltid på behörigt avstånd från Bollnäs och därför svåra att nå med så många till ett rimligt pris. Dessutom har jag alltid tyckt att det finns ett dåligt utbud av riktigt bra mässor i lokalvårdsbranschen jämfört med andra jag varit på, såsom utbildning och arbetsmarknad, säger Stefan Sonefors, enhetschef för intern service på Bollnäs kommun.

IMG 0109

Bollnäs kommun är anordnare av mässan som kom till efter ett möte mellan hälsingekommunernas städchefer. Nu återstår att se ifall någon grannkommun tar över stafettpinnen och ordnar nästa mässa.

Foto: Ma Lou Skoglund