Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Sista juni 2020 stänger Telia kopparnätet i Hällbo, Länninge och Ovanheden. Förändringen innebär att privat- och företagskunder, hos såväl Telia som andra operatörer, hänvisas till fiber- och mobilnätet.

Övergången från kopparnätet till moderna alternativ sker för att säkerställa att alla har en säker uppkoppling. I områden där kopparnätet inte längre lever upp till kraven på driftsäkerhet och kapacitet ersätts därför kopparnätet med lösningar via fiber eller mobilnät, och i enstaka fall satellit.

Enligt Telia har övergången från kopparnätet till moderna lösningar genomförts för över 30 000 hushåll och företag runt om i Sverige, och de känner inte till någon privatperson eller företag som saknar en ny lösning.

Telia har tagit fram en särskild ersättningsprodukt för telefoni och bredband som går via mobilnätet och som erbjuds i områden som berörs av övergången. Telias bedömning är att berörda kunder i Bollnäs kommun kan få denna lösning. Om Telia i något enstaka fall inte kan leverera en lösning  kommer de hjälpa kunden till ett annat alternativ.

Som kund kan du få direktkontakt och rådgivning hos den operatörsneutrala kundtjänsten Telecomguiden och hos Telias särskilda kundtjänst.

Telecomguiden:
Telefon: 010 -130 79 00
Mejl: info@telekomguiden.se
Hemsida: www.telekomguiden.se

Telias särskilda kundtjänst:
Telefon: 020-341 240
Mejl: access-center@teliacompany.com
Hemsida: www.telia.com/framtidensnat

pdfInfoblad om Framtidens nät (PDF)2.31 MB
Mer information om Framtidens nät

Under 2020 planerar Telia att stänga ner nätet i följande områden i Bollnäs:
HÄLLBO 2020-05-31
LÄNNINGE 2020-05-31
OVANHEDEN 2020-05-31