Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Har du frågor om Covid-19?
En annorlunda nationaldag - tillsammans på avstånd!
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Eleverna som läser tyska på Kilafors skola i klass nio reser till Berlin idag för att de ska inspireras och få användning av språket som dom har läst i tre år. Förhoppningen är också att de och även andra elever ska se en större mening med att välja att läsa ett ytterligare språk än engelska i skolan.

För att få ihop pengar till resan har Kilafors skolas tyskalärare Annett Mårtensson, som själv härrör från Tyskland, ansökt om pengar i olika fonder på sin fritid. Även eleverna har engagerat sig för att göra resan möjlig genom att arrangera disco några gånger, sålt pepparkakor och genomföra ”Stora vårfesten”i Kilafors dit allmänheten är var inbjudna.

- I Berlin kommer vi att besöka olika historiska platser som bland annat Brandenburger Tor som är den enda återstående av 14 stadsportar i Berlins tullmur, och Sachsenhausen som tidigare var ett koncentrationsläger. För mig är det viktigt att alla mina elever i klass nio kan följa med på resan och se hur språket används, säger Annett Mårtensson, tyskalärare på Kilafors skola.