Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Bollnäs kommuns Instagram har utsetts till femte bästa konto bland alla Sveriges företag och organisationer under juli månad. Av alla kommuner i Sverige hamnar vi på delad förstaplats!

Statistiken har hämtats från Smampions som bevakar och analyserar över 10 000 svenska företagssidor på Facebook, Twitter, Instagram och Youtube varje dag. I deras rapporter analyseras flera olika algoritmer, det vill säga nyckeltal, som tillsammans ger en summa poäng som innefattar bland annat närvaro, interaktioner och svarstider.

Bollnäs kommuns Instagram har fått 94 poäng på skala från 0 till 100 under juli månad och hamnar därmed på en femte plats bland alla Svenska företag/organisationer och på delad förstaplats bland Sveriges kommuner. Toppar listan gör starka och välkända varumärken som exempelvis Världsnaturfonden WWF, SJ AB och RIX MorronZoo.

Rankinglista

- Vi arbetar strategiskt med Bollnäs kommuns varumärke i alla våra kanaler i sociala medier där Instagram är en av dem. Instagram är ett välkänt och världens näst mest populära sociala medier efter Facebook. I januari började vi arbeta med vår strategi att publicera bilder från kommunens alla hörn och märkte under sommaren att vi fått ett stort genomslag, nu har vi fått ett kvitto på att vår strategi fungerar! I sommar har vi arrangerat en tävling där allmänheten har fått skicka in bilder från sina smultronställen och det har varit till god hjälp för att fylla flödet, säger Johanna Svensson, kommunikatör på Bollnäs kommun.

- Bollnäs kommuns Instagram är vår främsta kanal för bildspråk. Strategin är att bilderna vi publicerar ska tala för sig själva och få de som tycker om Bollnäs att känna stolthet över kommunen och platsen samt att turister ska bli nyfikna och vilja besöka Bollnäs. Vi har aktivt valt att inte kommunicera om våra verksamheter, medarbetare eller evenemang, säger Kristin Eriksdotter, kommunikatör på Bollnäs kommun.

Smampions poängskala (0-100) motsvarar följande betyg:

100: Perfekt
95 – 99: Världsklass
90 – 94: Mycket bra
80 – 89: Väldigt bra
65 – 79: Ett bra betyg
45 – 64: Helt ok
30 – 44: Ej godkänt
0 – 29: Underkänt

Du följer väl Bollnäs kommuns Instagram? @bollnaskommun