Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Tidigare i somras utsåg Unesco Voxnadalen till nytt biosfärområde och nu invigs biosfärområdet även officiellt av landshövding Per Bill. Invigningen hålls på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta lördag 7 september med start kl. 11.30. Under dagen kommer det att finnas något för alla – matmarknad med lokala smaker, musik- och dansunderhållning, tårta till alla och sagostund för de allra minsta med mera!

För mer information kring invigningen och programmet besök www.voxnadalen.org eller följ Biosfärområde Voxnadalen på Facebook.

Att vara ett biosfärområde innebär att i uppdrag utav Unesco bidra till nätverket av biosfärområden med lokala lösningar på globala hållbarhetsutmaningar. På så vis kan världens biosfärområden fungera som en bank med goda exempel på miljömässig, social och ekonomisk hållbar utveckling. Biosfärområde Voxnadalen utgår huvudsakligen från älven Voxnans avrinningsområde och berör delar av de fyra kommunerna Ovanåker, Ljusdal, Bollnäs och Rättvik. Den totala ytan är ca 342 000 ha.

 BioVox Illustration Alf Forsblom
Illustration: Alf Forsblom, Järvsö Naturvårdsbild.

Kontakt
Koordinator Hanna Alfredsson, 0271-574 24, info@voxnadalen.org

logotyper mab voxnadalen