Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

27 september
Kulturhuset, Stora Scen
Fri entré!

KK

Kulturhuset i Bollnäs arrangerar på uppmaning av #fridaysforfuture-röreslsen en stort evenemang med anledning av den globala klimatmanifestationen "Global Week For Future". Tillsammans vill vi som arrangerar och deltar i denna manidfestation uppmana och inspirera till engangemang i klimatfrågan. Vad kan du göra? Hur kan vi påverka? Vi vill visa på det nödvändiga i att agera för att åstadkomma en förändring!

Dagen kommer bestå av tre delar, en manifestation på Brotorget, ett "klimatmingel" i kulturhusets foajé och ett stort scenprogram på Kulturhusets stora scen.

Evenemanget sker på initiativ av progghjältarna i Nynningen och Kulturhuset och innehåller både lokala band profiler som Engmans Kapell, Zander Nord, Karin Hans-Ers och Thomas Tidholm som det lokala föreningslivet.

Att delta i evenemanget är gratis!

Detta händer under dagen:

KLIMATSTREJK
15.00 - Brotorget
Tal och uppträdanden. Strejken arrangeras av #fridaysforfuture i Bollnäs.

KLIMATMINGEL
18.30 - Kulturhusets foajé
Utställningar av bland andra Naturskyddsföreningen samt Bollnäs kommuns kommunekolog Sofie Zetterlund. Livemusik med Bollnäs Folkhögskolas Singer/Songwriter-linje samt gratis fika serverat av Bollnäs kulturkrog. Detta kommer vara ett forum för möten, samtal och fortbildning i klimatfrågan.

STORT SCENPROGRAM
19.30 - Kulturhuset, Stora Scen
Scenprogrammet kommer innehålla såväl det legendariska proggbandet Nynningen som delar av Engmans Kapell och Zander Nord, Karin Hans-Ers, Thomas Tidholm med flera. Skrivande personer kommer dela med sig av sina texter och artister och band av sina respektive låtskatter.

”Fredag den 27 september vägrar Nynningen att göra en vanlig konsert. Föreningen "Fridays for Future" med Greta Thunberg i spetsen har uppmanat alla att manifestera en dag för att uppmärksamma klimatkrisen. Därför ges en gratiskonsert i Bollnäs på Kulturhuset i samverkan med lokala artister och föreningar."
- Nynningen

Om Global Week For Future
Den 20 till 27 september mobiliserar klimatrörelsen till en strejk- och aktionsvecka över hela världen. Veckan sker mot bakgrund av att världens ledare är kallade till ett FN-toppmöte om Klimatet, den 21-23 september, där FN:s generalsekreterare hoppas att länderna ska öka sina klimatambitioner. Hittills ser det inte så lovande ut, bland andra EU har svårt att komma överens om att ens nå netto noll i utsläpp till 2050, vilket är väldigt sent.

De skolstrejkande ungdomarna uppmanar nu vuxenvärlden att göra gemensam sak för att visa de politiska ledarna att vi tar klimatkrisen på allvar, och att det är hög tid att de också gör det.

Därför uppmanas alla att delta i Global Week For Future 20 till 27 september.

Har du frågor?
Kontakta i så fall Emil Westberg
Tel: 073-275 46 86
E-post: emil.westberg@bollnas.se

Här kan du ladda ner en affisch om evenemanget (.pdf).