Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

I samband med Barnboksveckan som var i mitten på november lanserade Bollnäs bibliotek en egen barnbok som delades ut gratis till alla barn i kommunens förskoleklasser. Boken Blobbis & Stjärnorna är en del av kampanjen Alla har rätt till makten att förstå som görs för att bredda bilden av biblioteket. Boken översätts till de mest talade språken i Bollnäs kommun och avslutas med en liten informationstext om bibliotekens roll för att alla ska få ta del av makten och glädjen i att förstå.

Bollnäs bibliotek har under hösten arbetat med att bredda bilden av biblioteket och påminna allmänhet och politiker om bibliotekets viktiga samhällsuppdrag. Genom boken Blobbis & Stjärnorna vill Bollnäs Bibliotek rikta ett särskilt fokus till barnfamiljer.

-I Blobbis & Stjärnorna får läsaren en inblick i hur mycket vi växer av ny kunskap och hur stolta vi blir när vi får hitta svaren själva. Under historiens gång får läsaren dessutom en liten inblick i vardagen på biblioteket och vilket brett utbud biblioteket har, säger Annamaria Björklin, bibliotekschef på Bollnäs Bibliotek.

Årets barnboksvecka hade temat Läsupplevelser från hela världen. På Bollnäs bibliotek anordnades högläsning av Blobbis & Stjärnorna på olika språk samt ett författarbesök för lågstadiet med Martin Olczak som bland annat skrivit de populära barnböckerna om Jack.

Om Blobbis & Stjärnorna
Blobbis är ett barn som liksom de flesta andra barn funderar på både stora och små frågor i livet. Frågor som de vuxna inte alltid riktigt kan svara på. Av en händelse hamnar hen en dag på biblioteket. Där ger bibliotekarien ett filmtips som ger svar på en av de stora frågorna. ”Hur långt är det till stjärnorna?” När Blobbis förstår att rymden är oändligt stor och att vi hela tiden rör oss i den, får Blobbis en aha-upplevelse som hen genast vill dela med sig av.

Blobbis & Stjärnorna kommer att delas ut gratis till kommunens förskoleklasser i samband med det första besöket som görs med skolan, då barnen även får sitt egna lånekort. Dessutom får de en ny läskompis, Blobbis som mjukisdjur.

Blobbis Stjärnorna