Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Funderar ni på att gifta er? Fredag 14 februari, på alla hjärtans dag, bjuder vi kärlekspar till kostnadsfri drop in-vigsel i Stadshuset. Gör slag i saken mellan klockan 13.00 - 19.00, ingen tidsbokning behövs.

Så här går det till
Den borgerliga vigselceremonin sker i Hälsingerummet på våning 7 högst upp i Stadshuset med utsikt över Vågen. Säg till i kundcenter att ni vill gifta er så möter vi upp och välkomnar er. Ni får ta med er två egna vittnen om ni vill, annars har vi personal på plats som ställer upp i deras ställe. Efter vigseln bjuder vi på alkoholfritt bubbel och en gåva!

Innan vigseln
Inför ceremonin måste ni som brudpar ansöka om hindersprövning för vigsel hos Skatteverket. Ansökningsblanketten kan du hämta från Skatteverkets webbplats. Blanketten ifylles och undertecknas av er båda och skickas sedan till Skatteverket. Skatteverkets handläggning av ärendet tar ca 7-8 dagar om ni båda är folkbokförda i Sverige, i annat fall kan det ta upp till 10 veckor. Glöm inte att ta med era beviljade intyg och legitimation till vigseln.

Välkomna önskar vi alla kärlekspar i giftastankar! <3

kärlekspar kakelugn webb

Ps. En borgerlig vigselceremoni med våra vigselförrättare i är kostnadsfri. Om ni önskar en borgerlig vigsel ett annat datum eller på en annan plats så erbjuder vi det också, läs mer om borgerlig vigsel.