Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

På måndag flyttar grävarbetena norrut utmed Järnvägsgatan i höjd resecentrum som fortfarande är stängd för genomfart. Du behöver därför åka in med bil till resecentrum från det södra hållet på Järnvägsgatan. Under den gångna veckan har det varit ganska trångt för bilar men när vi öppnar upp så det går att åka från det södra hållet istället kommer det att bli lugnare och bättre plats för bilar.

Karta över avstängningarna längs med Järnvägsgatan

Den röda markeringen visar var vi stänger av Järnvägsgatan för trafik. Om du går eller cyklar söderifrån kan du ta dig till stationshuset och bussplanen via den gula markeringen. Orange markering visar var du kan ställa din cykel under byggtiden.

Går det att åka bil till stationshuset?
Ja, alla fordon som behöver komma fram till stationshuset kommer att kunna åka in till området söderifrån.

Vår ambition är att arbetet ska kunna utföras så smidigt som möjligt så att du som behöver ska kunna komma fram till stationshusområdet på ett säkert och bra sätt.

Hur länge är Järnvägsgatan stängd för genomfartstrafik?
Vi kan inte säga exakt men flera månader framöver är genomfartstrafik inte möjlig utmed Järnvägsgatan. Vi hänvisar därför till andra gator såsom Odengatan eller Nygatan. Det kommer att finnas skyltar uppsatta som ska leda dig som trafikant rätt.

Vi förstår att det kan kännas besvärligt ett tag, men det kommer att bli riktigt bra när Sveriges bästa resecentrum står färdigt.