Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Under onsdagen besökte politiker och tjänstemän från Bollnäs kommun företag i Arbrå och Vallsta. Resan började med lunch vid Arbrå värdshus och gick sedan vidare till företagen Vallsta Skogsmaskiner och Samsons i Vallsta.

Politiker, tjänstemän och representanter från Vallsta skogsmaskiner och Samsons

Vid besöket berättade bröderna Markus Mörk, Tomas Kolmodin och Daniel Mörk om familjeföretaget Vallsta skogsmaskiner som sedan starten 1968, vuxit till en verksamhet med 54 anställda. Företaget som har en gedigen skoglig erfarenhet och ett tjänsteutbud som täcker hela skogssuccessionen från maskinell markberedning med frösådd till gallring, arbetar också med föryngringsavverkning och grotskotning. De driver också företaget Samsons med verksamhet inom lantbrukshandel, järnhandel, däck-, bil- & maskinverkstad.

Politiker, tjänstemän och representanter från Björkträ Timber

Därefter gick resan vidare till Norränge i Arbrå och ett besök hos företaget Björkträ Timber. Där mötte Per-Anders Franzén och Bror-Inge Dahlgren upp. Efter en rundvandring i produktionen berättade de om familjeföretaget som grundades 1980. Företaget har vuxit till att ha 23 anställda och är idag ett av Sveriges ledande lövsågverk, som med två produktionsenheter sågar och förädlar lövträ.

Från Bollnäs kommun deltog kommunalråden Marie Centerwall (S) och Benny Engberg (BP), kommunchefen Anders Johansson och näringslivschefen Peter Eriksson.

Dela på Facebook