Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Igår kväll drabbades området kring resecentrum av ett elfel vilket gjorde att bland annat den tillfälliga bussplanen låg i kolsvart mörker. Vår entreprenör arbetar för fullt med att felsöka och vi hoppas att de lyckas lösa problemen innan mörkret faller.

Den tillfälliga bussplanen har utrustats med bra belysning för att området ska kännas tryggt och säkert under tiden vi bygger Sveriges bästa resecentrum. Att det blev elfel och kolmörker beror alltså inte på att det är helg eller att vi med flit släckt ner för att spara pengar.

Den tillfälliga bussplanen i Bollnäs

Varför byggs Bollnäs resecentrum om?
Nuvarande resecentrum är inte dimensionerad för den planerade ökade kollektivtrafiken och svarar inte mot nuvarande eller kommande krav på ett modernt, väl dimensionerat, tryggt och tillgängligt resecentrum. Syftet med att bygga Bollnäs nya resecentrum är att öka kapaciteten för kollektivtrafiken, knyta samman de olika resealternativen i Bollnäs. Nya resecentrum kommer vara väl utformad för resenären med särskild hänsyn till funktionshindrades behov, så att kollektivtrafiken blir tillgänglig för alla samt att hela området utformas för ökad trafiksäkerhet. Bollnäs resecentrum är redan idag det näst största resecentret i länet.

Läs även Frågor och svar om resecentrum i Bollnäs

Dela på Facebook