Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Förra veckan berättade vi att våra kök har fått tre recept publicerade i nytänkande kokbok. Flera personer har hört av sig och vill ta del av recepten som våra kockar fått publicerade i boken. Vi tycker det är roligt med den stora efterfrågan och bjuder därför på recepten som är beräknade för tio personer. Smaklig måltid!

Rotfruktsgryta

Morot, gul och orange, tärnad: 250 g
Palsternacka, tärnad: 250 g
Rotselleri, tärnad 250 g
Lök, tärnad: 250 g
Rapsolja: 2 dl
Vitlökspasta: 0,5 tsk
Curry: 0,5 tsk
Grönsaksbuljong, färdig: 1 l
Linser, röda: 150g
Kokosmjölk: 5 dl
Färsk koriander: 1 msk
Bönor, smörbönor eller annat: 150 g
Örtsalt

Gör så här:
Fräs morot, palsternacka, rotselleri, paprika och lök i lite olja med vitlökspasta och curry. Tillsätt buljong, linser, kökosmjölk, koriander och bönor, koka tills rotsakerna är mjuka. Smaka av med örtsalt.

Recept Rotfruktsgryta av Linda och Anneli

Tawa

Aubergine, skivad: 750 g
Rapsolja: 3 dl
Nötfärs: 400 g
Persilja, hackad: 100g
Gul lök, hackad: 150 g
Paprika, röd, hackad: 150 g
Tomatpuré: 1 dl
Salt, svartpeppar, chilipulver, paprikapulver
Ost, riven: 200 g
Ägg, 2 st
Mjölk 2 dl
Gurkmeja 1 msk

Recept av Tawa av Kabat Hojo

Kyckling med Tabbouleh och hummus

Kycklingfiléer: 1,2 kg
Salt, svartpeppar
Rapsolja: 3 msk

Tabbouleh
Matvete, okokt: 124g
Vatten: 250g
Salt: 1 tsk
Paprika, röd, hackad: 660 g
Rödlök, hackad 270 g
Bladpersilja, hackad: 25 g
Rapsolja: 25g
Citronsaft: 4 dl
Salt, svartpeppar

Hummus på gula ärtor
Gula ärtor, kokta: 1,5 kg
Rapsolja: 1,35 dl
Citronsaft: 0,5 dl
Vitlök, pressad: 40 g
Salt, svartpeppar, spiskummin

Recept Kyckling med Tabbouleh av Kristin Larsson

Fotograf: David Back