Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

 Med anledning av covid-19 träffas kommunchefens beredningsgrupp kontinuerligt tillsammans med kommunala bolagschefer och förbund för att stämma av nuläget, samarbeta och samordna insatser för att snabbt kunna ta nya ställningstaganden och beslut.

 • Vi har i samarbete med Svenska kyrkan och Föreningsalliansen tillsammans med föreningslivet gått samman för att bistå riskgrupper som behöver hjälp att handla dagligvaror och apoteksvaror. Möjligheten vänder sig till personer över 70 år och i riskgrupper som inte har någon i sin närhet som kan bistå med planerade inköp av dagligvaror. Tjänsten är helt kostnadsfri och syftar till att skydda våra riskgrupper och minska smittspridningen i samhället.

  Läs mer om erbjudandet till 70+ och riskgrupper.

 • Vi har haft en presskonferens där kommunledningen och kommunchefens ledningsgrupp redovisade lägesrapporter från respektive verksamhet. Vi berättade om den kampanj vi genomför till målgruppen 70+ och riskgrupper. Flera medier var på plats i stadshuset. Fler presskonferenser planeras. Här kan du se presskonferensen i efterhand. 

 • På uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kommunicerar vi till vårdnadshavare och verksamhetsutövare hur de behöver förbereda sig om förskolor och skolor stängs på grund av covid-19.

 • Högtider som bland annat Ramadan och första maj/Valborg ligger framför oss och nu är det extra viktigt att vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte träffa nära och kära för att fira. Vi måste tänka på att skydda varandra från smittspridning, särskilt våra äldre och personer i riskgrupp som riskerar att bli svårt sjuka. Flyktingenheten arbetar med att nå ut till sitt kontaktnät för att nå utrikesfödda. Det finns bland annat filmer om vårens högtider framtagna på olika språk.

 • Kulturhuset i Bollnäs kommer med start nästa vecka livesända konserter via webben med folkkära Hälsingemusiker från sin stora scen i ett helt nytt format. Allt för att personer som idag måste hålla sig hemma får känna värme och gemenskap i en svår tid.
  Läs mer om Hälsingland Live.

 • Kommunchefens beredningsgrupp träffar den politiska krisledningsnämnden en gång i veckan för en genomgång av det pågående arbetet under covid-19.

 • Miljökontoret fortsätter att genomföra tillsynsbesök på restauranger och caféer i syfte att kontrollera att de följer myndigheternas restriktioner. Det fungerar bra och näringsidkarna är mycket lyhörda och har ett gott samarbete. Vi kommer även ha dialog med butiker och köpcentrum där trängsel lätt kan uppstå, angående åtgärder som behöver vidtas med syfte att begränsa smittspridningen.

En vädjan från Bo Wahlbäcks, tf. kommunchef.
Jag vill åter igen påminna om att det är jag och du som kan göra skillnad för att minska smittspridningen i samhället.

 • Håll ut, håll avstånd – det är inte över än! Fortsätt följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Ta promenader i naturen, ring och prata med nära och kära eller håll kontakt via dator och sociala medier.
 • Stanna hemma om du är sjuk
 • Tvätta händerna ofta och noga
 • Begränsa dina fysiska kontakter
 • Besök inte våra äldre och särskilt inte våra äldreboenden
 • Undvik om möjligt resor

Till sidan om Covid-19