Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

I varma kläder samlades Gutenbergs boende och personal på innergården idag för att njuta av sång och musik.

Underhållning på Gutenbergs innergård

Det är hjälporganisationen K som i kärlek som tagit initiativ att tillsammans med ideella krafter underhålla våra äldre. Den uppskattade underhållningen levererades med värme i form av sång och musik av vokalisterna Peder Olsén och Emma Sigvardsdotter samt pianisten Sebastian Rapacki. Tekniken sköttes av Granströms Ljud och ljus. Förutom Gutenberg har de gjort framträdanden på våra äldreboenden Ängslunda och Hällagården. På tisdag är det Karlslunds tur.

- Jag såg att någon på TV gjorde något liknande och tänkte att det här måste vi också göra, berättade Malin Edström från K som i kärlek och som också är initiativtagare till underhållningen.

Katarina Sandström, enhetschef på Gutenbergs äldreboende uppskattar initiativet:
- Det är så roligt med underhållning. Både för våra boende och för personalen. Vi försöker hitta på extra saker utomhus för våra boende under dessa tider och det här är ett mycket välkommet inslag. De flesta uppskattar att få komma ut men de som hellre vill vara inne kan delta genom att sitta i våra uterum.

Uppträdandet på Gutenberg

Karin Olsson, 97 år och boende på Gutenberg var en av de som satt ute och lät sig underhållas:
- Det här är härligt! De är så duktiga allihopa. Men det är en sak med mig, och det är min dåliga hörsel, men det var roligt ändå!

Karin Olsson

- Jag vill ge av mig själv och berika de äldre och personalen som gör ett så bra jobb, särskilt i dessa tider! De som bor på äldreboenden är så isolerade i och med covid-19 och de får inte ens träffa sina anhöriga. Jag återkommer gärna så att de har något mer att se fram emot, sa vokalisten Peder Olsén som i vanliga fall arbetar som vaktmästare och produktionsassistent på Kulturhuset men som får gå ifrån sitt vanliga uppdrag för att underhålla våra äldre.

Dela på Facebook