Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Kommande vecka startar höstterminen på samtliga skolor i Bollnäs kommun, det gäller såväl gymnasieskolor som grundskolor. Utgångspunkten i höst är att huvuddelen av undervisningen kommer att ske på skolan. Respektive skola ansvarar själva för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan följas och kan besluta om andra lösningar för undervisningen om så krävs. Information finns på de olika skolornas webbplatser samt kommer att ges i samband med skolstart eller på annat sätt.

En utmaning är transporterna till skolorna där trängsel kan uppstå och därmed risk för smittspridning. Många är beroende av skolskjuts eller arbetsresor vid samma tider. X-trafik, som organiserar skolskjutsarna, har begränsade möjligheter att öka sin kapacitet. Vi vill därför vädja till alla som kan att ta sig till skolan på annat sätt, exempelvis genom att gå, cykla eller åka bil.

Situationen i kollektivtrafiken kommer löpande att utvärderas och eventuella åtgärder kommer att vidtas. Om så blir fallet behöver alla hjälpas åt, X-trafik, skolor, föräldrar och elever.

Vi önskar och hoppas att vi med gemensamma krafter klarar att bedriva höstens skolarbete så normalt som möjligt trots covid-19.

Bollnäs kommun tillsammans med X-trafik och samtliga skolor i Bollnäs kommun önskar er alla lycka till i höst.
/ Helena Björkman, kommunchef

 

Till sidan om Covid-19