Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Hösten är här och förskolor och skolor har varit igång ett tag – därmed kommer förkylningarna som ett brev på posten. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Smittspridningen av covid-19 i vårt län är fortsatt låg. Det går att ana en liten ökning men det är fortfarande få patienter med covid-19 inlagda på länets sjukhus. För närvarande finns ingen covid-19-patient inlagd på Bollnäs sjukhus.

Med anledning av covid-19 analyserar koncernledningen kontinuerligt nuläget för att snabbt kunna ta nya ställningstaganden och beslut.

 • Nu när förskolor och skolor varit igång ett tag har även höstens förkylningar tagit fart. På en av våra förskolor finns konstaterad smitta av covid-19 hos en i personalen. Testning och smittspårning pågår och vi har kontinuerlig kontakt med Region Gävleborgs smittskyddsläkare. Samtliga vårdnadshavare är informerade och får själva besluta om de vill att deras barn testas för covid-19.

 • I våra vård- och omsorgsverksamheter är läget fortsatt stabilt. Planeringen för att kunna erbjuda besök inomhus utan att riskera smittspridning på våra äldreboenden fortsätter. Besöksförbudet gäller för närvarande till sista september. Smittskyddsläkaren räknar med att Folkhälsomyndigheten kommer att lätta på restriktionerna.

 • Uppdatering 2020-09-04: Vid en inspektion i lördags upptäcktes en del smärre brister på ett severingsställe som i dialog med näringsidkaren åtgärdades.

 • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn i förskoleklass och uppåt ska testas om de har symptom som kan tyda på covid-19. Det för att snabbare kunna återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och deras allmäntillstånd i övrigt tillåter det.

 • Liksom varje år kommer det förekomma vanlig säsongsinfluensa i samhället. I år börjar vaccinationerna mot säsongsinfluensa 3 november. Med anledning av covid-19 är det viktigt att kunna genomföra vaccinationerna och samtidigt skydda individer i riskgrupper. Därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten en prioritering av riskgrupper samt vård- och omsorgspersonal för influensavaccin.
 • Region Gävleborg erbjuder antikroppstester. Du som vill testa dig kan boka tid via www.1177.se eller via telefonnummer 026-15 03 00. Antikroppstestet kostar 200 kr.

 • Region Gävleborg erbjuder egenprovtagning av covid-19 för alla som har symptom. Har du symptom och vill testa dig finns instruktioner på www.1177.se

 • Du som testat dig hittar ditt provsvar på www.1177.se. Om du har svårt att hitta ditt provsvar kan du ringa Region Gävleborg på telefonnummer 026-15 03 00

En vädjan från Bo Wallbäcks, biträdande kommunchef
– Undvik onödigt resande i kollektivtrafiken för att ge plats åt de som verkligen behöver åka. Om du bara tänkt åka en kort bit, snälla - gå eller ta cykeln istället!

Jag fortsätter att tjata om det som är mest effektivt för att förhindra smittspridning. Följ dessa enkla råd:

 • Ta personligt ansvar och håll avstånd när du rör dig på alla olika platser i samhället som skola och arbete, kollektivtrafik, affärer, restauranger, caféer och barer.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Tvätta händerna ofta och noga.
 • Begränsa dina fysiska kontakter.
 • Besök inte äldre och särskilt inte våra äldreboenden om det inte kan ske säkert.

Håll i och håll ut!

Till sidan om Covid-19