Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs idag helt i onödan. Det är både dåligt för miljön och för samhällsekonomin. Ett viktigt steg för att kunna minska matsvinnet är att bli mer medveten om hur vi tar hand om råvaror och maten som blir över. Därför vill vi idag på den internationella svinndagen uppmärksamma vår idé klimatlådan!

Kostenheten på Bollnäs kommun har arbetat med att minska matsvinnet under flera år, men det senaste året har vi arbetat med det dagligen. Idag försöker vi hitta nya och kreativa sätt för att fortsätta utvecklingen framåt. Denna termin har vi på några skolor i Bollnäs kommun börjat med försäljning av överbliven mat från skolrestaurangerna. Istället för att maten som blir över från serveringen slängs får anställda på skolorna chansen att för en billig peng fylla en egen matlåda med mat från restaurangerna. Det kallar vi för klimatlådan eftersom det är ett sätt att motverka matsvinn samtidigt som flera andra får ta del av vår näringsriktiga och goda mat som vi lagat med omsorg.

- Vi arbetar aktivt med att tänka långsiktigt och arbeta ansvarsfullt, just för att vi vill att det goda ska finnas kvar i generationer framöver, säger Susanne Björklund, kostchef på Bollnäs kommun.

Dela på Facebook