Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vi söker
semestervikarier!
Skicka din ansökan idag
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Upplev vintern i Bollnäs Kommun!

Funderar ni på att gifta er? Söndag 14 februari, på alla hjärtans dag, bjuder vi kärlekspar till kostnadsfri vigsel i stadshuset.

Vi erbjuder tidsbokade vigslar på alla hjärtans dag mellan klockan 12.00 - 16.00.

Innan vigseln
Boka er vigsel via vår e-tjänst Borgerlig vigsel. Inför ceremonin måste ni som brudpar ansöka om hindersprövning för vigsel hos Skatteverket. Ansökningsblanketten kan du hämta från Skatteverkets webbplats. Blanketten fylls i och undertecknas av er båda och skickas sedan till Skatteverket. Skatteverkets handläggning av ärendet tar cirka 7-8 dagar om ni båda är folkbokförda i Sverige. När ni får tillbaka blanketten vill vi att ni lämnar in den till stadshuset så fort som möjlig dock senast fredag 12 februari.

Så här går vigseln till
Vigseln sker i stadshuset som dagen till ära kommer att vara dekorerat med hjärtan och marschaller, allt för att fylla stadshuset med kärlek. Ni som brudpar får ta med två egna vittnen, annars finns personal på plats som ställer upp i deras ställe. Efter vigseln bjuder Bollnäs kommun de nygifta på alkoholfritt bubbel och en gåva! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Glöm inte att ta med era legitimationer till vigseln!

Välkomna önskar vi alla kärlekspar i giftastankar! <3

Rosor och hjärtan

Ps. En borgerlig vigselceremoni med våra vigselförrättare i är kostnadsfri. Om ni önskar en borgerlig vigsel ett annat datum eller på en annan plats så erbjuder vi det också, läs mer om borgerlig vigsel på bollnas.se.