Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!


Smittspridningen är fortfarande på en lägre nivå jämfört med några veckor sedan och trycket på våra sjukhus har lättat något.

Vi måste fortfarande hålla i och hålla ut, det går fort åt fel håll som vi vet.  

Trycket på vaccinering har varit högt, vi är fortfarande i den första fasen i prioriteringsordningen där våra allra äldsta och sköraste på våra särskilda boenden samt personer inom hemsjukvården och personer som bor eller jobbar med denna målgrupp ingår. Det är tillgången på vaccin som styr hur många platser och tider som finns tillgängliga för bokning. Alla som vill kommer att kunna vaccineras, men alla kommer inte kunna vaccineras på samma gång. Vi behöver ha tålamod.

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

Allmän frånvaro

 • Sjukfrånvaron har minskat något och håller sig på en stabil nivå. Vi jobbar fortfarande med att identifiera personal från andra förvaltningar för att kunna avlasta vården, då det varit tufft en längre tid.

Barn och utbildning

 • Vi har en lite högre frånvaro bland personal än vi hade innan jul medan barn och elever har en högre närvaro än tidigare.
 • Alla skolor kör närundervisning förutom Alirskolan och Arbråskolan som på grund av sin storlek har en blandad studieform för att säkerställa säker återgång för elever och lärare. Det har hittills fungerat bra.
 • Då fritidsgårdarna är stängda återupptar fritidsledarna sitt arbete på högstadieskolorna på samma sätt som tidigare, dvs en dedikerad person till varje skola.
 • Gymnasiet och gymnasiesärskolan samt Hälsingegymnasiet går gradvis tillbaka till närundervisning med blandad studieform för att säkerställa säker återgång för elever och lärare.

  Läs mer: Hälsinglands utbildningsförbund

Vård och omsorg

 • Smittspridningsläget inom äldreomsorgen har minskat, gäller både personal och brukare.
 • Vaccineringen av dos 2 löper på, alla som har fått sin första dos kommer att kunna få sin andra dos i tid även om vaccinleveranserna skulle minska.
 • Vaccinering av covid-19 fortsätter och omfattar fortfarande personer inom prioritetsgrupp 1, dvs:
  - personer som har hemtjänst eller hemsjukvård
  - person som bor tillsammans med en person som har hemtjänst eller hemsjukvård
  - personal inom kommunal vård och äldreomsorg.
 • Enligt plan ska ytterligare prioriterade grupper erbjudas vaccinationer under februari. Den exakta tidsplanen kan dock komma att justeras på grund av tillgången på vaccin.

  Trycket har varit hårt på de bokningstider som släppts. Bokningssystemet har på grund av det uppdaterats. Det är viktigt att känna till att det är tillgången på vaccin som styr hur många platser och hur många tider som är tillgängliga för bokning.

  Läs mer: Om vaccinering och tidsbokning

 

Fritidsanläggningar, föreningsliv & bibliotek

 • Simhallarna hålls öppna endast för skolundervisning samt föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 och senare.
 • Idrottshallarna hålls öppna för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2005 och senare, samt för skolundervisning.
 • Bandyplanen utomhus på Sävstaås IP hålls öppen för föreningsverksamhet samt skolundervisning.
 • Ishallen hålls öppen för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2005 och senare, samt för skolundervisning.
 • Skolidrottshallarna hålls öppna för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2005 och senare, samt för skolundervisning.
 • Vi planerar för att kunna öppna Solrosens konstgräsplan tidigare för säsongen. Mer information kommer.

  Läs mer: Sporthallen.nu

 • Biblioteket i Bollnäs har öppet klockan 10.00–18.00 på vardagar. Arbrå bibliotek har öppet klockan 15.00–18.00 på tisdagar. Servicen är begränsad. Det råder fortsatta begränsningar i antalet besökare som får vara på plats samtidigt. Besöken får vara högst 15 minuter.

  Läs mer: Lokala covidanpassningar för kommunens verksamheter

Covid-information från våra kommunala bolag och förbund: En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Situationen är bättre nu, men det är långt ifrån över. Det går otroligt snabbt åt fel håll om vi slappnar av. Vaccinationerna rullar på, fortfarande långsamt men vartefter vaccintillgången ökar kommer fler att få sina vaccinationer och därmed effekten i smittspridningen. Det är därför viktigt att vi fortsätter följa de allmänna råden och skyddar dig själv och andra från att bli smittade.

 • Träffa bara de du vanligtvis umgås med.
 • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
 • Ta personligt ansvar och håll avstånd – alltid!
 • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provtagningskapaciteten är god
 • Tvätta händerna ofta och noga.

Håll i, håll ut och håll avstånd – tillsammans kan vi göra skillnad!Information från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg

Smittan är fortfarande för hög i Gävleborgs län och sjukvården är hårt belastad. Men det är viktigt att fortfarande söka vård vid behov, den kapaciteten finns. Genom att i första hand söka svar på webben, kan du avlasta 1177 Vårdguiden på telefon.

Här nedanför länkar vi till covid-nyheter från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg.Information som gäller i hela landet

Skärpta nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 råder fortfarande. Här nedanför länkar vi till nyheter som gäller för hela landet.

Till sidan om Covid-19