Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vi söker
semestervikarier!
Skicka din ansökan idag
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Upplev vintern i Bollnäs Kommun!

En tillfällig åtgärd med anledning av coronapandemin. 

De tre simhallarna i Bollnäs kommun har varit stängda för allmänheten och större delen av föreningslivet sedan i höstas med anledning av restriktioner till följd av den pågående pandemin. Viss verksamhet, såsom skolans simundervisning och föreningsaktiviteter för de yngre, har kunnat genomföras i begränsad omfattning. Beläggningsgraden har alltså varit låg men de höga driftskostnaderna består, även vid låga besöksantal. Bollnäs kommun har därför beslutat att stänga simhallarna i Arbrå och Kilafors för säsongen redan nu, tre månader tidigare än normalt.

- Det här är en tillfällig åtgärd med anledning av coronapandemin. Det handlar helt enkelt om att ta ansvar för den ekonomiska situationen, genom att undvika stora driftskostnader för Arbrå och Kilafors under denna period när allmänhet och föreningsliv inte kan nyttja simhallarna som vanligt, säger Anna Hammarström, fritidschef som vill understryka att detta inte handlar om någon permanent stängning.

Bollnäs simhall kommer att ha fortsatt öppet för skolans simundervisning, föreningsaktivitet inom ramarna för gällande restriktioner samt för viss rehabilitering och medicinsk träning liksom tidigare. Terminens resterade simundervisning för eleverna i Arbrå och Kilafors kommer därför att tillfälligt flyttas till Bollnäs under våren, så att simskoleverksamhet kan bedrivas på ett smittsäkert sätt för de elever som behöver simundervisning för att uppfylla målen i läroplanen vårterminen 2021. Detta berör ett mindre antal elever, då flertalet simskolor redan genomförts i en gemensam planering och prioritering mellan Fritidsenheten och Barn- och utbildningsförvaltningen.  

Simhallen i Bollnäs är den anläggning som har kapacitet att ta emot besökare på ett säkert sätt – i de mindre simhallarna är det de begränsade ytorna i främst omklädningsrum som gör att det tillåtna maxantalet besökare blir för lågt för att ett öppethållande ska kunna anses rimligt utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

- Visst är det extra tråkigt att de populära mindre simhallarna inte kan användas just nu. Vi vet att de är viktiga för ortsborna och Arbrå simhall är ju dessutom nyrenoverad. Men jag hoppas och tror att vaccinationerna ska ge en bättre situation för både simhallar och sporthallar inför höstens uppstart, även om vi fortfarande sannolikt kommer att behöva anpassa insläpp och besöksantal till simhallar och sporthallar under en period tills pandemin är över säger fritidschef Anna Hammarström.