Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

I slutet av mars skickar vi ut ett nytt resekort till alla ungdomar som går årskurs 6 upp till och med gymnasiet. Satsningen är ett politiskt beslut som har möjliggjort att ungdomar från och med 1 april får fria resor med kollektivtrafiken.

Det här gäller för de nya resekorten:

Hur gäller biljetten?

Det bifogade resekortet gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafiks bussar och X-tåg inom både Bollnäs kommun och Ovanåkers kommun. Resekortet är personlig och behöver ha namn och födelsenummer på baksidan för att vara giltigt. Resekortet gäller tillsvidare, men som längst fram till den 30 juni det kalenderår du fyller 19 år. Fortsättningsvis kommer vi att skicka resekort till alla barn den 15 augusti från det år de börjar årskurs 6.

OBS! Det inte är tillåtet att ladda egna biljetter på kortet eller att registrera det i X-trafiks webbshop.

Har du en årsbiljett med X-trafik?

Du som redan har köpt en årsbiljett är välkommen att kontakta X-trafiks kundservice på 0771-9 10 10 9 för att få den återlöst. 30-dagarsbiljett eller fritidsbiljett återlöses inte.

Resor till och från skolan

Ditt resekort ”Ung i Bollnäs” ska användas för att resa till och från skolan. Har du sedan tidigare en skolbiljett kommer den att spärras och går inte att använda. Går du i gymnasiet och studerar i  en annan kommun kommer du att ha två resekort. Du ska alltså behålla din skolbiljett, som du ansöker om som vanligt varje läsår, och fortsätter att resa med den till och från skolan samtidigt som du kan använda resekortet "Ung i Bollnäs" övrig tid.

Resor utanför giltighetsområdet

Vill du resa utanför giltighetsområdet kan du använda biljetten som delbetalning och lösa en tilläggsbiljett som kostar 10 kronor/zongräns som passeras.

Tidtabeller

I X-trafiks app eller på xtrafik.se hittar du buss och tågtider så att du kan planera dina resor. I appen kan du även hålla koll på om bussen är i tid.

Följ rekommendationerna!

Det är fortsatt viktigt att följa de rekommendationer som gäller för kollektivtrafiken och inte resa i onödan nu i pandemitider!

 

Har du frågor om ditt nya resekort?

Välkommen att kontakta skolskjutsansvarig Eric Berg Telefon: 0278-255 71, e-post: utbildningskontoret@bollnas.se.

Trevlig resa!