Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Restauranger i Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker ges nu möjlighet att hålla sina uteserveringar öppna året runt. Tidigare har uteserveringar endast fått hållas öppna mellan den första april och sista oktober.

Beslutet har fattats av Kommunalförbundet Hälsingland och gör det möjligt för de restauranger som begär och beviljas tillstånd att kunna servera mat och dryck till sina kunder utan begränsningar till årstiden. En förutsättning är att även de övriga kommunala tillstånd och medgivanden från polismyndigheten som krävs för respektive restaurang går i samma riktning.

- Detta möjliggör en utökad verksamhet för våra restauranger, något som är särskilt viktigt i dessa tider som har slagit hårt mot restaurangnäringen. Vi hoppas att öppna uteserveringar året runt kan bidra till att minska de ekonomiska konsekvenserna för branschen, säger Marie Centerwall (S), ordförande för Kommunalförbundet Hälsingland.

Uteserveringarna innefattas fortfarande av de coronarestriktioner som gäller. Det är Kommunalförbundet Hälsinglands tillståndsenhet som handlägger ansökningar om serverings- och alkoholtillstånd. 

Du når tillståndsenheten här: Tillståndsenheten för alkohol, tobak och receptfria läkemedel (kfhalsingland.se)