Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Det är många som undrar varför vaccinationerna mot covid-19 tar så lång tid. Region Gävleborg som ansvarar för vaccinationerna i länet svarar:

"Svaret är att vi inte får tillräckligt med vaccin för att kunna vaccinera alla så fort som ni och vi skulle vilja. Vi har i januari och februari fått ungefär en tredjedel av de doser som vi blivit lovade. Det har gjort att vi inte kunnat hålla den tidplan som vi tänkt från början – vaccindoserna finns helt enkelt inte här så att vi kan ge dem till er. Det här problemet gäller inte bara oss utan alla Sveriges regioner.
Vi ser till att alla doser vi får används enligt Folkhälsomyndighetens prioritetsordning. Så snart vi får större mängder vaccin kommer vi att kunna vaccinera snabbare. Vi har personal och lokaler redo, vi väntar bara på vaccinet – precis som ni. 💙"

Alla i Gävleborg över 18 år kommer erbjudas gratis vaccin mot covid-19. Region Gävleborg ansvarar för vaccineringen i länet och kommer löpande informera om vaccineringen på 1177.se, via brevutskick, tidnings­annonser, via sociala medier och på www.regiongavleborg.se.