Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Smittspridningen ligger fortfarande på höga nivåer i Gävleborgs län, nästan dubbelt så högt som snittet i landet. Den brittiska mutationen har nu tagit över och utgör ca 80% av positiva prover som tas.
Smittsituationen i Bollnäs kommun är lyckligtvis fortfarande lägre och har hållit sig relativt stabilt de senaste tre veckorna. Dock på en allt för hög nivå. 

Det finns en tydlig trend av smittspridningen bland barn och unga från 0-19 år samt på arbetsplatser, möjligen beroende på den mer smittsamma brittiska varianten. Även om det är jobbigt, håll på rekommendationerna, det hjälper!

Folkhälsomyndigheten beslutade i veckan att AstraZenecas vaccin mot covid-19 skulle pausas tills den Europeiska läkemedelsmyndighetens utredning om misstänkta biverkningar är klar. Beslutet är en försiktighetsåtgärd. Viktigt att komma ihåg att det är av högsta prioritet att vaccinerna som används har en hög säkerhetsprofil. Vaccinerna som är godkända genomgår hög kvalitetssäkring innan de godkänns.

Region Gävleborg släppte i tisdags på ytterligare en grupp inom fas 2, personer mellan 70-79 år. Tyvärr blev det ett bakslag på grund av stoppet för Astra Zenecas vaccin, bokningen stoppades tillfälligt. När bokningen sedan öppnade upp igen blev det tekniska problem i bokningsplattformen. Trots det har de cirka 4 000 vaccintider regionen hade att erbjuda denna vecka blivit uppbokade. Trycket på vaccin är fortsatt högt, vi får ha tålamod!

Små förändringar i vårt beteende kan göra stora skillnader för smittspridningen. Handla ensam, träffa inte några nya personer som du vanligtvis inte umgås med. Stanna hemma vid minsta symptom, jobba hemma om du kan, använd munskydd i kollektivtrafiken och i sammanhang där avstånd inte kan hållas.

Det finns ingen annan än vi själva som kan stoppa spridningen. Vi behöver alla hjälpas åt! 


Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

 

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks


Situationen i Bollnäs är bättre än i den södra länsdelen men fortfarande mycket allvarlig, hyggligt stabil med en liten uppgång de senaste tre veckorna. Den tredje vågen pågår, det får vi inte glömma. Sportlovet har passerat och vi håller tummarna för att nu när skolorna öppnar upp att vi slipper ökad smitta. Tänk på att barn och unga smittar även om dom som regel inte blir särskilt sjuka. Nu håller vi ut, det finns en ljusning i horisonten, 46000 doser vaccin har givits i Gävleborg!  

  • Res smitt-säkert, undvik onödiga resor med tåg eller buss.
  • Träffa bara de du vanligtvis umgås med.
  • Tag personligt ansvar och hållit avstånd – alltid!
  • Stanna hemma om du är sjuk och tagit ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Tvätta händerna ofta och noga.

 

Fortsätt med det – det gör skillnad!

 Jag påminner Dig som medvetet försökt eller tänker försöka tränga dig före i vaccinationskön. Gör inte det, din möjlighet kommer snart!