Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev våren i
Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Många Bollnäsbor som är nya i Sverige söker en etablerad svensk som språkkompis för att öva språket, utöka sitt nätverk och känna sig som en del av samhället.

 Bli språkkompis du också och tipsa en vän för att bli språkkompis i Bollnäs - ett kul och enkelt sätt för ökad gemenskap i Bollnäs.

Bli kompis - så här funkar det!

1. ANSÖKAN
Du ansöker om att bli kompis på Kompis Sveriges hemsida www.kompissverige.se. Genom att svara på några frågor om vem du är hjäper du oss att hitta en passande kompis.

2. MATCHNING
Vi matchar en etablerad svensk med en ny svensk baserat på bland annat intressen och var ni bor. Vi matchar män med män och kvinnor med kvinnor. Du får ett mail med information om din kompis och hur ni kan kontakta varandra.

3. KOMPISTRÄFF
Vi rekommenderar er att ta en första kontakt så snart som möjligt så att ni kommer igång och lär känna varandra. Om ni inte kan träffas i verkligheten går det bra att höras på telefon eller videosamtal. Det är viktigt att ni pratar med varandra om hur ofta ni kan träffas eller ha kontakt. 

4. RESAN
Vi följer er under sex månader och stämmer löpande av hur det går. Vi rekommenderar att ni lägger lite extra tid i början för att lära känna varandra. Om ni hörs en gång i veckan eller varannan vecka samt när det finns möjlighet ses en gång i månaden är det bra. Ett telefon- eller videosamtal eller några sms kan man nästan alltid hitta tid för. Om något inte känns bra ger vi gärna råd och tips. Vi kan också göra en ny matchning om det inte fungerar.

5. FORTSÄTTNING
Efter sex månader uppger 8 av 10kompisar att de vill fortsätta ha kontakt. Många av de vi matchat genom åren har blivit nära vänner och fortsätter att träffas och höras flera år efter att vi matchat dem.

Läs mer på Kompis Sveriges webbplats

Kompis Sverige infoblad