Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev våren i
Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Läget är fortfarande lika allvarligt. Smittspridningen har fortsatt öka i Bollnäs kommun, vi ligger nu bland det högsta antalet positiva fall bland kommunerna i länet med 15,4% positiva i egenprovtagningen.

Sjukvården är mycket ansträngd då väldigt många får sjukhusvård. Den brittiska varianten är nu helt dominerande. Den är mer smittsam och ligger sannolikt bakom den snabba smittspridningen, inte minst bland barn och unga. Viktigt att hålla barn hemma vid minsta symptom.

Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att de ser en tendens till minskad uthållighet, färre jobbar hemifrån och fler reser, man handlar inte ensam och det förekommer privata fester. Det är absolut inte läge att slappna av. Vi måste alla ta vårt ansvar.

En positiv nyhet är att vaccinationerna rullar på i högre fart än tidigare. Gävleborg har hög vaccinationstäckningen tredje högst i landet. Hittills har 72 000 doser getts, 10% av alla länsbor har fått sin första spruta. Med större antal levererade doser kommer fler kunna vaccinera sig på kortare tid. Vill du hjälpa till vid vaccinationsplatserna i Gävleborg och underlätta för vaccinatörerna? Din insats behövs! Gör din anmälan som volontär på Länsstyrelsens webbplats. Inom några veckor kommer fler grupper kunna välkomnas till bokningen. Nu håller vi ut!

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbundEn uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Den tredje vågen har inte bedarrat, tvärtom, den ökar i Bollnäs kommun. Våra äldsta och sköraste är lyckligtvis vaccinerade och därigenom skyddade. Smittan sprider sig istället ner i åldrarna, inte minst bland barn, unga vuxna och medelålders. Det ligger just nu över 70 personer på våra sjukhus varav ca 15 i intensivvård! Många av dessa är i medelåldern eller till och med yngre. Det här är en mycket allvarlig sjukdom, ta den på största allvar,

Påsklovet är slut, nu blir det vardag med jobb och skola. Ta nu fortsatt ansvar i alla situationer och:

  • Arbeta hemma om du kan
  • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
  • Handla ensam, det slarvas jättemycket med det!
  • Träffa bara de vi vanligtvis umgås med.
  • Håll avstånd – alltid, Covid sprids främst som droppsmitta i närkontakt!
  • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
  • Tvätta händerna ofta och noga.

Fortsätt med det – det gör skillnad!

Vaccinationstakten ökar stadigt och fler kan boka in sig. Inom kort kommer personer över 65 att kunna få sitt vaccin, Regionen meddelar när.