Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Läget i Bollnäs kommun förbättras nu stadigt, vi är nu nere på 10% smittade i egenprovtagningen, jämfört med för några veckor sedan när vi var uppe på 17%. Det är fortfarande på en hög nivå men fortsätter vi att hjälpas åt kan vi se fram mot en fortsatt nedgång. Smittspridningen skiljer dock stort mellan kommunerna i regionen. Det är inte läge att resa mellan kommunerna och undvik framför allt platser där många människor befinner sig. Viruset smittar lätt!

Allt fler vaccineras
Vaccinationstakten går snabbt framåt, ca 15 000 doser ges per vecka. Gävleborg är den region som har vaccinerats flest av sina invånare i hela landet, 115 000 doser har getts. Huvuddelen av personer som är 65 år och uppåt har fått sin första dos och 37% i den gruppen är helt färdigvaccinerade i länet. Under veckan har personer som är mellan 50-59 år i riskgrupp kunnat börja boka tid för vaccination, även gravida i riskgrupp kommer snart kunna boka tid. Vaccination av vårdpersonal kommer också kunna återupptas inom kort.   

Enligt en beräkning som regionen gjort utifrån förväntade vaccinleveranser och vaccinationstakt de kommande månaderna så ska alla personer över 18 år kunna få sin första spruta innan slutet på juli. Nu håller vi ut in i det sista!

En annorlunda Valborg
I kväll är det Valborgsmässoafton, en kväll förknippat med stora brasor, glada folksamlingar och härliga middagar med vänner. Något som vi förhoppningsvis kan se fram emot igen nästa år. Men ikväll blir det annorlunda! Fira bara med dina närmaste, tänk på att hålla avstånd till andra, även utomhus och kom ihåg säkerheten kring eldar och smällare så du inte skadar dig själv eller någon annan.

Ha en mysig Valborg med dina närmaste, släck elden men inte hoppet!


Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbundEn uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Nu går det utför i Bollnäs, smittspridningskurvan alltså!

Nu bidrar vi alla till att det kan fortsätta genom att anstränga oss lite mer, vaccinationstakten är hög och hjälper till. Vi börjar närma oss att 50% av befolkningen över 18 år har fått sin första dos. Snart, mycket snart kan vi börja öppna upp vårt samhälle! Tänk dock på det är grupper som fortfarande är ovaccinerade. Även om du fått vaccin kan du smitta andra, rekommendationerna gäller därför även dig. Det här är en mycket allvarlig sjukdom, drygt 50 personer är inlagda på sjukhus varav 13 på IVA.

Nu om något gäller det att hålla i och hålla ut, ljuset i tunneln lyser starkare:

  • Betrakta alla du möter som smittade och håll avstånd – alltid, Covid sprids främst som droppsmitta i närkontakt!
  • Arbeta hemma om du kan
  • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
  • Handla ensam, det slarvas jättemycket med det!
  • Träffa bara de vi vanligtvis umgås med.
  • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
  • Tvätta händerna ofta och noga.

Fortsätt med det – det gör skillnad!