Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Ställ dig i kö
för restvaccin!
Inget vaccin får gå
till spillo!
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) uppmärksammar Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs, med 140 cykelparkeringar under tak och möjlighet att ladda el-cykeln och pumpa däck. Bollnäs resecentrum är en del av Bollnäs kommuns satsning på att prioritera cykling och skapa förutsättningar för hållbara resor.

Träffa oss på Sveriges bästa resecentrum och tävla om ett presentkort på 300 kronor!
Sväng förbi Sveriges bästa resecentrum på torsdag den 3 juni någon gång mellan klockan 14.00-17.00 så får du veta mer om hur Bollnäs kommun arbetar för att fler ska cykla i vardagen med hjälp av till exempel nya cykelstråk och cykelparkeringar. Om du fotograferar dig iförd cykelhjälm är du med och tävlar om ett presentkort på 300 kronor hos Team Sportia i Bollnäs. Dessutom berättar NTF om hur du cyklar säkrare och hur en cykelhjälm kan skydda det viktigaste du har – dina tankar, dina känslor och dina minnen.

Varmt välkommen hit! Vi håller till utomhus på ett covidsäkert avstånd.

Var rädd om dig. Glöm inte hjälmen!
Cyklister står för nästan hälften av alla allvarliga trafikskador. Är oturen framme slår du i huvudet och får hjärnskador som förändrar dig för alltid. En cykelhjälm halverar risken för huvudskador och skyddar dina känslor, tankar och minnen.

NTF:s arbete för att öka säkerheten för cyklister
Lokal kommunikation för ökad cykelhjälmsanvändning är ett av NTF:s nationella projekt med målet att öka säkerheten för cyklister. Dels genom att uppmuntra fler att använda cykelhjälm, dels genom att lyfta fram lokala satsningar på till exempel cykelbanor och cykelgarage.

Projektet är finansierat av Trafikverkets Stöd till ideella organisationer
Läs mer om detsomardu.se

Komikern Marika iförd cykelhjälm i NTF:s kampanj (foto)