Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Från den 1 juli kan du hämta ditt Covidbevis - EU:s digitala vaccinationsintyg. Med ditt Covidbevis kan du enkelt och säkert visa att du har blivit vaccinerad.

 Mer om Covidbevis
Ett Covidbevis kan användas vid resor inom Europa. Vid utresa, inresa eller inom ett land i samband med id-kontroll, kan du med ditt Covidbevis visa att du uppfyller landets regler.
 
Olika länder har olika krav, och kraven kan också ändras över tid. Det är du som ska resa som har ansvaret att kontrollera reglerna för landet du vill resa till. I Sverige håller Utrikesdepartementet (UD) uppdaterad information om vilka regler som gäller för respektive land på www.swedenabroad.se och i sin app Resklar.

Vad ingår i covidbevis?
I den första versionen av e-tjänsten Covidbevis ingår endast bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Arbete pågår för att även ett bevis på negativt covid-19-test eller bevis på att man har tillfrisknat, ska ingå i enlighet med kommande EU‑förordning. 

Hur hämtar man ett Covidbevis?
Inom sju dagar rapporteras varje vaccination in till Nationella vaccinationsregistret. En vecka efter du tagit vaccin kan du logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se och hämta ditt vaccinationsbevis. Beviset kan laddas hem på dator eller mobiltelefon samt skrivas ut.

Digitala brevlådor
När ett Covidbevis hämtas skickas det också automatiskt till din digitala brevlåda (Digimail, e-Boks, Kivra eller Min Myndighetspost). Digg genomför just nu en informationskampanj om digitala brevlådor. På sidan www.digg.se/digital-brevlada finns mer information.

Frågor och svar
Frågor och svar hittar du på www.covidbevis.se.

Viktig information om Covidbevis till dig som reser inom Europa.