Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

De kommunalt drivna gymanläggningarna i Arbrå, Bollnäs och Kilafors sporthallar samt Höghammarhallen är stängda under en period med anledning av den pågående upphandlingsprocessen av ny maskinpark. Gymmen beräknas kunna öppna igen omkring månadsskiftet oktober/november i höst.

För att de befintliga gymkunderna i de kommunala anläggningarna ska ha möjlighet att träna under denna period, sker nu en samverkan tillsammans med Karma Träningscenter, Björktjära Fitness, Heat 76, Odengym och Active Sports Club.

– Det är roligt att vi tillsammans med flera privata och föreningsdrivna gym har kunnat ta fram denna lösning för kommunens kunder. Ur ett folkhälsoperspektiv är det viktigt att kunderna kan hålla i gång sin gymträning, dessutom har ju de kommunala gymmen tidigare varit stängda med anledning av pandemin, säger Helena Björkman, kommunchef.

– Vi har positiva och konstruktiva samtal med de olika gymaktörerna och ser ett gemensamt intresse av att så många som möjligt i Bollnäs kommun ägnar sig åt träning i olika former.

Bollnäs kommun ställde tidigare i år frågan om det finns intresse för samverkan till de olika gymaktörer med verksamhet i Bollnäs kommun, som kommunen känner till. I dagarna har kommunen och fem gymaktörer kommit fram till en lösning, som innebär att kunder hos de kommunala anläggningarna med giltigt kort för gymträning erbjuds möjlighet att fram till den 31 oktober 2021 träna hos någon av gymaktörerna.

Det är helt valfritt för kunderna hos de kommunala anläggningarna att ta del av erbjudandet. Den som hellre vill avvakta med sin gymträning till nyinvigningen kan göra det i stället. De privata och föreningsdrivna gym som tecknat avtal med kommunen ersätts enligt avtal.

Är du gymkund? Läs mer om hur du kan ta del av erbjudandet om alternativ för träning.