Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Under två helger i augusti kommer idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med ungdomar som är aktiva i lokala idrottsföreningar att städa upp längs med Ljusnan. I Bollnäs kommun städar flitiga ungdomar från Bollnäs Simsällskap, Bollnäs GIF Fotboll, Bollnäs Konståkningsklubb och Bordtennisklubben IK Kometen utefter Ljusnan. Städa Sverige har i 30 år engagerat ungdomsidrotten med att förbättra den svenska miljön. Det ger också ett extra välbehövligt klirr i föreningskassorna.

Bollnäs kommun bidrar till älvstädningen genom att samla in de säckar som ungdomarna samlat skräp i.

– Ett riktigt toppeninitiativ tycker vi och vill samtidigt uppmana fler företag och organisationer att göra något bra för miljön, säger kommunalråd Marie Centerwall.

Rekordmånga idrottsungdomar städar svenska älvar efter ökad nedskräpning
Cirka 3 000 idrottsungdomar och ledare från fler än 130 föreningar deltar i årets Älvstädning. I år är behovet av den årliga städningen större än tidigare. Nedskräpningen längs älvarna verkar ha ökat de senaste två åren då många fler har tillbringat sina semestrar hemma.

Katarina Ridderberg, projektledare på Städa Sverige berättar:

– Det är en följd av pandemin som på gott och ont har gjort att vår natur har blivit mer välbesökt. Därför är det en mycket viktig insats våra städande ungdomar gör och ett stort miljöansvar de tar. Att det är ett rekordstort antal deltagare som städar i år är väldigt glädjande. Bollnäs kommun hjälper oss med att hämta alla fyllda säckar, vilket är toppen! Stort tack Bollnäs kommun!

Läs mer på Städa Sveriges webbplats: Rekordmånga idrottsungdomar städar svenska älvar efter ökad nedskräpning

Två ungdomar som lägger skräp i en gul sopsäck