Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

För drygt ett år sedan ingick Hälsinglands Utbildningsförbund (HUFB) ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilbolaget Personbilar Hälsingland AB. Samarbetet handlar bland annat om att säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil på Torsbergsgymnasiet, samt att öka intresset och matcha branschens verklighet. I och med det rustades teknikhuset på Torsbegsgymnasiets.

Idag invigdes de toppmoderna lokalerna tillsammans med elever, lärare, rektorer, politiker, tjänstemän, lokala företag i branschen och representanter från Volvo Car Sverige och Bilbolaget Personbilar Hälsingland AB. Invigningstal hölls av bland andra landshövding Per Bill som också klippte det blå-gula bandet.

Bandet klipps av landshövding Per Bill
Från vänster: Linnea Larsson rekryteringsstrateg på Volvo Car Sverige, Isadora Norell före detta elev på Fordonsprogrammet, landshövding Per Bill, Robert Lipskog VD på Bilbolaget och Åsa äng Eriksson, kommunledning.

– Jag och hela förbundet är oerhört stolta över att Hälsinglands Utbildningsförbund kunnat sluta det här trepartsavtalet och satsa på så här moderna och fina lokaler. Det betyder mycket för att fortsätta att vara konkurrenskraftiga, stärka upp och kvalitetssäkra den framtida kompetensförsörjningen, säger Åsa Äng Eriksson (M) ordförande för direktionen i HUFB som är bildat av Bollnäs, Söderhamns och Nordanstigs kommuner.

Hälsinglands Utbildningsförbund blir därmed den 12:e gymnasieskolan i Sverige som ingått i ett trepartsavtal med Volvo Car Sverige och en Volvohandlare, i detta fall Bilbolaget Personbilar Hälsingland AB Avtalet innebär bland annat fortbildning av lärare, tillgång till nya utbildningsbilar och utbildningsportaler för eleverna, samarbete kring de ”mjuka värden” som finns, studiebesök, förberedelser inför arbetsplatsförlagt lärande.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen att göra Bollnäs kommun till en ännu mer attraktiv kommun att leva bo och verka i, säger kommunalråd Marie Centerwall (S).

I en nyhet på Hälsinglands utbildningsförbunds webbplats säger Fredrik Olofsson, rektor på Torsbergsgymnasiet:

– En bra utbildning blir ännu bättre, vi kommer ännu närmare branschen. Den här satsningen kommer alla verkstäder i branschen ha nytta av då våra elever kommer vara utbildade i det senaste tekniken och blir på så sätt ännu mer eftertraktade efter de slutat skolan.

I morgon lördag 9 oktober är det öppet hus och du har möjlighet att besöka teknikhuset på Torsbergsgymnasiet.