Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Nya riktlinjer från 1 juni 2021

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin har biblioteket fortfarande begränsad service. Här nedanför kan du läsa mer om vad som gäller och se vilka rutiner vi har för att ditt besök ska bli så säkert som möjligt.

  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Bollnäs bibliotek är öppet för besök måndag till fredag klockan 10-18. Arbrå bibliotek är öppet på tisdagar klockan 15-18. Hanebo bibliotek är stängt.
  • Håll avstånd till andra besökare och personal.
  • Du kan använda bibliotekets datorer.
  • Tillgång till handsprit finns.
  • Vill du inte komma in på biblioteket? Vi kan komma ut med dina reserverade böcker. Kontakta oss via telefon eller e-post. 
  • Tips! Kom ihåg våra digitala tjänster som du når hemifrån via din dator, surfplatta eller smarta telefon www.helgebiblioteken.se  Instruktioner finns också här i broschyren > Underhållning i digitalt format.

 

Publika låne-datorer och kopiering
På grund av smittorisken är vi tvungna att begränsa den personliga servicen. Det innebär att du måste klara dig själv vid bokningsdator och kopiator.

Återlämning
Återlämna gärna dina böcker i bokinkast utomhus. Bokinkasten i Bollnäs och Arbrå är öppna dygnet runt. I Bollnäs finns bokinkastet vid bibliotekets lilla entré mot Collinigatan. I Arbrå sitter bokinkastet till vänster om ingången till huset som biblioteket finns i.

Låna/Låna om
Använd gärna bibliotekets självbetjäning eller vår webb www.helgebiblioteken.se för dina biblioteksärenden. Kontakta oss på telefon eller via e-post om du har frågor.

Kontakt och mer information
Bollnäs bibliotek 0278-25131
bibliotek.bollnas@bollnas.se

Bollnäs kommun - information om Covid-19 >>