Lev livet här och nu

Bollnäs
Här i Bollnäs, några timmar bort från Stockholm, satsar vi helhjärtat på tillväxt. Nya centrumnära områden börjar ta form, bostäder byggs och nytänkande inom bl.a. skola- och barnomsorg visar på spännande och kreativa framtidslösningar. Vi är en bygd med kreativa människor som vågar tänka nytt. Vår kreativitet bottnar i mångt och mycket från vårt stora intresse för förenings- och kulturliv, eller vad sägs om den fina utmärkelsen ”Årets kulturskola och Årets kulturkommun”.

Gågatan i centrum
Vi är idag ca 27 000 personer som bor i kommunen och vi vill gärna bli fler. Bollnäsbor är av besökare kända som öppna, välkomnande personer, vilket borde bädda för ett snabbt och bra mottagande för dig som nyinflyttad.

Förutom detta kan vi också erbjuda bra förutsättningar för dig som har etablerat eller har planer på att starta företag. Professionell rådgivning och stöd finns att tillgå på kommunens Näringslivskontor.

I Bollnäs centrum finns en bibehållen stadskärna med många små privata butiker, caféer och restauranger, men också kända butikskedjor och på gångavstånd ligger butiksområden där sällanköpshandel blomstrar.

Vågen
Ja, mycket finns att berätta och många frågor och funderingar står man inför om man ska flytta.

Därför kan vi hjälpas åt!

Din personliga kontakt i dessa frågor är Eva Unger, som gärna vill att du hör av dig.

Botanisera gärna på våra sidor där vi har sammanställt en del bra länkar som kan vara till din hjälp.

Eva Unger
samhällsvägledare

Stadshustorget 2
821 80 Bollnäs

Skicka e-post
0278-252 42