Kontaktperson

Socialtjänsten utreder kontaktpersoner till barn och unga 0-17 år som har behov av att träffa någon för att hitta på olika saker med. Då detta behov är stort söker Socialtjänsten därför efter personer som kan utföra ett kontaktpersonsuppdrag.

För att du ska få bli kontaktperson/fridskompis så måste du vara 18 år. Uppdraget kräver ingen särskild yrkeskompetens. Det är inte en anställning utan ett uppdrag där ett arvode och viss omkostnadsersättning utgår.

Som kontaktperson bidrar Du till att öka livsglädjen och ge ett större socialt nätverk för en person som är i behov av gemenskap. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, fika på stan, bada på badhuset eller laga middag, allt utifrån överenskommelse. Vi ”matchar” barnet/ungdomen och sökanden så att intressen stämmer överens.

Hur många träffar det är på en månad varierar beroende på vilket beslut man har. Arvodet varierar också beroende på beslut.

Om ni är intresserade av att göra en insats kan ni kontakta socialsekreterare vid mottagningsenheten barn och ungdom via telefon 0278-25190 för mer information.

 

flicka fiskar