14 juni ägde kommunens årliga pris- och stipendieutdelning rum på Brotorget.
Pris och stipendium har delats ut sedan 1986 inom kultursektorn och sedan 1991 inom idrotts- och fritidssektorn.
 
Här följer en presentation av årets pristagare och stipendiater:
 

Elitidrottspris - Måns Hedberg
Måns Hedberg, 20 år gammal lyckades genom att under säsongen 2013/2014 med att ta hem FIS Slopestyle and Freestyle Overall World Cup. Det genom att vinna sin första seger i slopestyle världscupens sista tävling i Kreischberg i Österrike i mars 2014 som var den avslutande tävlingen i snowboardvärldscupen för säsongen. Med den segern kom även att Måns säkrade världscup titeln i slopestyle, men inte nog med det, poängen räckte även till vinst i den totala freestylevärldscupen där man räknar in halfpipe, big air och slopestyle.
Måns har gått snowboard gymnasiet i Malung under 4 år och har där utvecklats till en världsåkare.
Under säsongen 2013/2014 har Måns ingått i Svenska skidförbundets utvecklingslandslag snowboard freestyle.

Föreningsledarpris - Jan-Erik Cedergren
Jan-Erik Cedergren har varit aktiv föreningsledare i Bollnäs FIK och Hälsinglands FIF sedan 1990. Han är utbildad förbundsdomare nationellt och internationellt. Han har varit tävlingsledare för ca 20 tävlingar, därav två SM, 2 JSM, I USM och ett mångkamps SM i friidrott både utom och inomhus, samt SM för utvecklingsstörda. Han har också medverkat som domare av Svenska friidrottsförbundet i Finnkamper.
Jan-Eric är en sådan föreningsledare som bär upp den svenska idrotts- och föreningsrörelsen.

Årets förening - Bollnäs Fotoklubb
Bollnäs Fotoklubb fyller i år 70 år. 1934 vid dess bildande var foto en exklusiv fritidssysselsättning. Numera finns en kamera i var mans hand. Fotoklubben är mycket aktiv med ca 50 medlemmar. Nu senast vann ordföranden Tommy Stokka sk Rifo – ”SM i foto”. Hedersmedlemmen Börje Larsson ställer nu ut i Konsthallens ateljé och föreningen planerar en jubileumsutställning på Bollnäs bibliotek.
Det är denna lokala mylla Foto blivit intressant och vuxit fram som en egen konstform.

Kulturpris - Gunnar Steiner 
Gunnar Steiner har varit aktiv inom Bollnäs Teaterverkstad sedan 1980-talet. Under 2000-talet har han skrivit manus och regisserat teaterstycken, producerat filmer i en ständig ström. Ett tiotal uppsättningar har gjorts, varav tre är trilogin om Bollnäs. ”Men den stora örnens vingar” från 2003 om Wilhelmina Skogh. ”Den eld som renar” om häxprocesserna 2008 och”Dom är döda nu” om Röstemorden 1954, som belyser lokalhistoria. Detta är självproducerad kvalitativ teater efter eget manus. Däremellan bl a. en teaterfantasi om Ingeborg Schenström och en metafysisk muntration i ”Domens dag ”från 2009. Detta följdes upp med klassiska teaterstycken med pjäser under Strindbergsåret 2012. Under 2013 visades föreställningen ”Dit stigen bär” och i april 2014 framfördes Gunnars Steiners grupp ”Kejsarens nya kassaflöde”. Gunnar skriver även radiopjäser och dikter.

Kulturpris - Håkan Karlsson
Håkan Karlsson kommunbo sedan 2006, filmklippare som valde Kilafors som arbetsställe och kreativ miljö. Här har Håkan byggt ett kreativt centrum med arbete på distans med sitt egenkomponerade teknikföretaget HAWC International, men också med en lokal scen med musikkaféer. Allt för att ta vara på glesbygds och modern tekniks fördelar, utan dess nackdelar.

Kulturstipendium - Hannah Körner
Hanna Körner från Växsjö, 5 km norr om Bollnäs är en ung och ambitiös ung kvinna med en stor begåvning. Efter estetiska gymnasiet på hemmaplan har Hannah gått en tvåårig operautbildning i Vadstena. Hon sökte och kom sedan in på Operahögskolan i Göteborg där hon just avslutar sitt första år av två.

stipendie14Hannah Körner framträdde under pris- och stipendieutdelningen