– Jag har precis börjat ta körkort.
Det berättade Zelalem som var en av deltagarna i Aktivitetscentrums trafikdag på fredagen. Zelalem som är från Etiopien är en av de utrikesfödda som deltar i verksamheten.
Aktivitetscentrum hade också bjudit in deltagare från SFI och Ungdomsplattformen Bro.
Zelalem tyckte det var intressant att prova bland annat krocksläde.

Många ställde upp
MHF ställde upp med medarbetare och berättade om vad som händer vid bland annat kollisioner och hur viktigt det är med reflexer. Räddningstjänsten fanns där och Bollnäs kommun med sin nya elbil.
Samuel och Linus provade vältbil och tyckte det var läskigt att försöka ta sig ur den.
Praktiska övningar kombinerades med föreläsningar av yrkesverksamma som busschaufför, bilmekaniker, servicemedarbetare på bensinstation

”Klä på” deltagarna
– Vi försöker ”klä på” deltagarna här så mycket som möjligt, berättar Åsa Lennmark, handledare vid Aktivitetscentrum som planerat dagen. Hon har ett förflutet som trafiklärare.

Navideh Ahwari tyckte dagen var spännande och rolig. Hon kommer från Afghanistan och har bott i Sverige i två år och läser på SFI och tränar gärna sin svenska.
– Jag gillar att träna på Sporthallen. Där träffar man mycket folk.

Örjan Larsson, arbetsledare, berättar att de tre hörnstenar som Aktivitetscentrum vilar på är utbildning, praktik och arbete. De 80-talet personer som deltog i dagen fick nya erfarenheter och upplevelser.
Aktivitetscentrum är ett samarbetsprojekt mellan Arbetsmarknadsenheten vid Bollnäs kommun och Arbetsförmedlingen, Bollnäs- Ovanåker.

Navideh-Ahwari
Navideh Ahwari uppskattade trafikdagen.

Zelalem-provade-krockslade
Zelalem provade krocksläde och fick hjälp av handledaren Torkel Fäst.

Samuel och Linus
Samuel och Linus testade vältbil. Lite läskigt att ta sig ur bilen tyckte de.